Video. S grčkog trajekta bacili muškarca koji se htio ukrcati. Nisu ga ni pokušali izvući, utopio se

Članovi posade su uhićeni

FOTO: Screenshot Twitter

U utorak navečer u luci u grčkom Pireju smrtno je stradao 36-godišnji Antonis Kariotis, kojeg su članovi posade trajekta “Blue Horizon” gurnuli u more dok je pokušao ući na plovilo.

Na snimkama koje su objavljene na društvenim mrežama vidi se kako dvojica članova posade sprječavaju 36-godišnjaka da uđe na trajekt, a jedan od njih ga gura te Kariotis upada u more.

Članovi posade uhićeni

Prema pisanju grčkog ERT-a, četiri člana posade, među kojima su časnik palube i zapovjednik broda, uhićeni su, a tamošnje državno odvjetništvo protiv njih je podignulo kaznene prijave. Člana posade koji je gurnuo 36-godišnjaka u more, terete za ubojstvo.

Tvrtka Attica Group u čijem je vlasništvu trajekt, oglasila se te poručila kako je šokirana incidentom koji se dogodio u luci Pirej. Dodaju i da surađuju sa svim nadležnim tijelima kako bi se rasvijetlio ovaj slučaj.

Putnici šokirani viđenim

Putnici koji su svjedočili incidentu bili su šokirani prizorima utapanja, te su odmah obavijestili Obalnu stražu čiji su radnici pokušali spasiti 36-godišnjaka, no nisu uspjeli. Samo su mogli konstatirati da je umro od utapanja.

Jedan od očevidaca za ispričao je da su putnici, vidjevši incident, vikali članu posade da prestane gurati Kariotisa, no da oni nisu reagirali na to, niti su ga se trudili spasiti nakon što je upao u more. Očevici za ERT ujedno tvrde i da su otišli do kapetana kako bi ga obavijestili o tome što se događa, ali da ih je on ignorirao.

Održani prosvjedi

Kako javlja ERT, muškarac je navodno imao kartu za trajekt, no istraga će utvrditi što se točno dogodilo i kako je došlo do tragedije. Zbog smrti Kariotisa ispred luke su održani mirni prosvjedi.

Sućut obitelji tragično preminulog muškarca izrazila je politička vrhuška Grčke, uključujući i premijera Kyriakosa Mitsotakisa koji je poručio kako će “krivci biti kažnjeni zbog onoga što se dogodilo”.