Video. Razjareni slon se sjurio na vozilo s turistima na safariju u Zambiji i ubio ženu. Snimljen zastrašujući trenutak

Napad se dogodio prošle subote u nacionalnom parku Kafueu

FOTO: Screenshot / X

​​​​​​​Osamdesetogodišnju Amerikanku ubio je slon kada je razjarena životinja napala skupinu turista na safariju u Zambiji. Još jedna osoba je teže ozlijeđena u incidentu koji se dogodio prošle subote u nacionalnom parku Kafue, piše Sky News.

Grupa od šestero turista i vodič krenuli su iz kampa Lufupa na safari, kada je njihovo vozilo neočekivano napala životinja.

Zastrašujući trenutak napada snimljen je mobitelom. Na snimci se vidi kako vozilo s turistima prolazi kroz park dok im se s bočne strane približava slon. Vozilo se u jednom trenutku zaustavilo, a prema njemu se zaletjela životinja. Prije nego snimka naprasno završi čuje se muški glas kako viče: ”Hej, hej, hej”.

Sky News piše da se u nastavku snimke čuje vrištanje ljudi, a slon je uspio prevrnuti vozilo. Osim preminule žene, jedna osoba je hitno prebačena u privatnu medicinsku ustanovu, dok su ostala četiri turista lakše ozlijeđena.

Izvršni direktor Widlernessa, tvrtke koja organizira safari, izrazito je sućut obitelji poginule žene i žaljenje zbog nesreće. Otkrio je da se vozilo zaustavilo jer su ”teren i vegetacija bili takvi da su vodiču blokirali put i nije mogao dovoljno brzo vozilom pobjeći od opasnosti”.