Video. Srušila se ogromna građevinska skela u centru Zagreba, zatrpala Petrinjsku ulicu kod policije

U tijeku je "potraga za moguće zatrpanim osobama'', kažu nam vatrogasci

FOTO: Telegram

U Petrinjskoj ulici u Zagrebu u petak nešto prije 13 sati urušila se građevinska skela. Prema prvim informacijama, u još nerazjašnjenim okolnostima pala je na najmanje jedno vozilo, a vatrogasci su inicijalno javili da je možda stradala i jedna osoba, no prema dosadašnjim podacima, ozlijeđenih nema. U tijeku je “potraga za moguće zatrpanim osobama”, rekli su iz JVP Zagreb, ali srećom, čini se da zatrpanih nije bilo. Na teren je upućeno pet vatrogasnih vozila.

Skela je bila postavljena uz zgradu na kućnom broju 30, a to je adresa na kojoj se nalaze prostorije zagrebačke Policijske uprave u koje građani obično dolaze vaditi nove osobne dokumente. Vatrogasci su dojavu dobili u 12.57 sati, a iz same zagrebačke policije javljaju da je najvjerojatniji uzrok nesreće jak vjetar.

Zatrpana ulica

Radi se, kako nam kažu vatrogasci, o skeli dužine od oko 20 metara. Na snimkama s mjesta događaja vidi se da je ulica kod policije zatrpana zbog čega je u smjeru sjevera promet u potpunosti obustavljen, a vozi se okolnim ulicama.

“Prestrašno je bilo kad je skela i sav taj metal počeo krckati i strovaljivati se. Policija je odmah bila tu te su govorili prolaznicima da se maknu i da ne prolaze jer je vjetar i dalje puhao, a skela se njihala i urušavala kao da je od pijeska. Jedan muškarac je upitao nekoliko radnika koji su trčali preko ulice ima li koga ispod. Jedan od njih mu je rekao da nije siguran jer je jedan njegov kolega stajao do tog auta kad je počelo padati”, kazao je za Jutarnji list jedan zaposlenik obližnje radnje.

Telegram
Telegram
Telegram
Telegram
Telegram
Neva Zganec/PIXSELL
Neva Zganec/PIXSELL