Video. Strašna nesreća kod Venecije. Bus sletio s nadvožnjaka i zapalio se, 21 osoba poginula

Još 12 je ozlijeđenih, nekoliko osoba vodi se nestalima

Firefighters work on the site of a bus accident on October 03, 2023 in Mestre, near Venice. At least 20 people were killed Tuesday when a bus plunged off a bridge in the northern Italian city of Venice, a city hall spokesman told AFP. The crash caused "at least 20 deaths, including two children," the spokesman said. Firefighters said the bus caught fire after careering off a bridge linking the Mestre and Marghera districts. (Photo by Marco SABADIN / AFP)
FOTO: AFP

Najmanje 21 osoba poginula je u utorak nakon što je autobus sletio s nadvožnjaka u blizini Venecije, prenose talijanski mediji. Autobus je pao nedaleko od željezničke pruge u okrugu Mestre, koji je mostom povezan s Venecijom, izvijestile su talijanske novinske agencije i televizija. Uzrok nesreće još nije jasan.

“To je apokaliptična scena. Ostao sam bez riječi”, objavio je gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro na X-u, prije poznatom kao Twitter. Sky Italia je izvijestio da je 18 tijela do sada izvučeno iz olupine nakon što se autobus zapalio. Mnogi putnici su ozlijeđeni.

Ima i nestalih

Kako javlja TGcom24, ozlijeđeno je 12 osoba, a nekoliko ih se smatra nestalima, između četiri i pet. Talijanski mediji javljaju da je bus dotaknuo žice za struju, letio desetak metara i u kontaktu s tlom se zapalio.

Vatrogasac s terena je za TGcom24 kazao: „Ima puno mrtvih, previše.“ Na terenu je policija koja nikome ne da prići blizu, a na terenu je i najmanje 50 vozila hitne pomoći. Bus je bio iznajmljen za goste kampa u Margheri koji su se vraćali u to mjesto nakon posjeta Veneciji kada je došlo do nesreće.

Poginulo dvoje djece

RAI News javlja da je bus pao s visine od najmanje 15 metara. Sletio je na željezničku prugu uz cestu. Prema izjava svjedoka, bus je letio gotovo 30 metara. Gradonačelnik Brugnaro je objavio da su među putnicima busa bili i stranci, turisti raznih nacionalnosti.

„Nekoliko žrtava su stranci, pronašli smo i ukrajinske putovnice“, rekao je za RAI. Dodao je da je bilo i djece u busu. Kasnije je za RAI potvrđeno da je među 21 poginulom osobom dvoje djece.

Vlasti Venecije su potvrdile da su iz busa izvučene sve žrtve Posljednje je izvučeno tijelo vozača. Tijela je, dodaju, bilo teško izvući jer je bus pretrpio strašnu štetu u padu i eksploziji. Inače, bus je vozio na metan. Predsjednik regije Veneto, Luca Zaia kazao je da je u bolnicama te regije hospitalizirano preko 20 osoba. Mnogi od njih su u teškom stanju. Među ozlijeđenima je troje djece.