Video. Teška nesreća u Turskoj: autobus uletio u zavoj i prevrnuo se, poginulo devet ljudi

Trideset ozlijeđenih je prevezeno u najbliže bolnice, trenutno nema informacija o težini njihovih ozljeda

Prometna nesreća u Turskoj
FOTO: Screenshot/X

U okrugu Aydincik na jugu Turske došlo je do prevrtanja autobusa koji je vozio na međugradskoj liniji. Devet osoba je poginulo, a 30 ih je ozlijeđeno. Autobus je vozio iz odmarališta Marmaris do jugoistočne provincije Mardin. Udario je u rubnu barijeru u blizini okruga Yenikaş na autocesti D-400 i prevrnuo se.

Turski ministar unutarnjih poslova Ali Yerlikaya objavio je na X-u video posljednjih trenutaka vožnje autobusa u kojima se vidi udar u rubnjak i prevrtanje. “Upozoravam sve naše vozače, prevelika brzina i trenutak nepažnje mogu izazvati veliku bol. Molim da se strogo pridržavamo prometnih pravila”, napisao je.

Trideset osoba prevezeno u bolnice

Nesreća se dogodila u 1:15 sati, odmah nakon dojave na teren su izašle hitne službe. Za devet osoba više nije bilo pomoći.

Trideset ozlijeđenih je prevezeno u najbliže bolnice, trenutno nema informacija o težini njihovih ozljeda, piše Can’in sesi. Policija na terenu provodi očevid, u tijeku je i identifikacija poginulih.

Vlasti su pokrenule detaljnu istragu incidenta, a guverner Mersina Ali Hamza Pehlivan izrazio je sućut obiteljima poginulih i poželio brz oporavak ozlijeđenima.