Video. Tragedija u Indoneziji. U eksploziji talionice nikla poginulo 13 radnika, ozlijeđeno 39

Prva eksplozija izazvala je nekoliko drugih eksplozija

Eksplozija u tvornici u Indoneziji
FOTO: Screenshot/X

Trinaest je radnika poginulo, a 39 ozlijeđeno u nedjelju u eksploziji u talionici nikla na otoku Sulawesi. Eksplozija se dogodila kada su radnici popravljali peć u nedjelju rano ujutro po lokalnom vremenu.

Poginulo je osam indonezijskih radnika i pet kineskih radnika, rekao je Indonesia Morowali Industrial Park (IMIP) u priopćenju. Prva eksplozija izazvala je nekoliko drugih eksplozija jer je bilo mnogo boca s kisikom korištenih za zavarivanje i rezanje komponenti za popravak peći, dodao je glasnogovornik IMIP-a.

Zemlja bogata resursima

Nikal je postao sve važniji za Indoneziju bogatu resursima, najvećeg svjetskog proizvođača nikla, s milijardama dolara globalnih ulaganja koja pritječu nakon što je vlada zabranila izvoz neobrađene sirovine 2020.

Najveće gospodarstvo jugoistočne Azije pokušava razviti industriju nikla i privući velika ulaganja od proizvođača električnih vozila i baterija. Nekoliko nesreća sa smrtnim ishodom dogodilo se u indonezijskoj industriji prerade nikla posljednjih godina.

Predsjednik Joko Widodo želi razviti sektor, ali je također pozvao na poboljšanja sigurnosti i obećao poboljšati nadzor ekoloških standarda.