Video. Vlasnik TV Pink Željko Mitrović ispaljivao mine iz samostrela. Vojni analitičar: 'Ovo svijet nije vidio, treba ga uhititi'

'To je ludilo i lud je i onaj tko je to dopustio', rekao je vojni analitičar

FOTO: Screeenshot: X

Vlasnik Pink televizije Željko Mitrović na svom je X profilu objavio video na kojem se vidi kako iz samostrela ispaljuje minobacačku minu koja zatim eksplodira. Vojni analitičar Aleksandar Radić je za srpski N1 objasnio da je u pitanju “veoma opasna ekshibicija” i da nadležni moraju odmah uhititi Mitrovića jer je to što radi “apsolutno zabranjeno”.

“Ispaljivanje minobacačkih mina lukom i strijelom je nešto što svijet nije vidio. Predstavlja sasvim novi i osebujan pristup ekshibicionizmu. Reakcija na ovo treba biti poziv psihijatra. Mitrovićeva ekshibicija je opasna i nenormalna, a postavlja se i pitanje gdje je to radio. Ako je na nekom od poligona MUP-a ili Vojske Srbije ili u blizini tvornice vojne industrije, onda je lud i onaj tko mu je to dopustio”, tvrdi Radić.

‘Ovakvo nešto nisam vidio’

Kaže da policija mora hitno djelovati i odmah ga uhititi. “Ovo što on radi ne samo da je protivno zakonu, to je ludilo i, ponavljam, lud je i onaj tko je to dopustio. Državni organi morali bi odmah reagirati. Da sam na njihovom mjestu, odmah bih poslao SAJ (Specijalnu antiterorističku jedinicu) po njega”, rekao je za N1 vojni analitičar Radić.

Dodao je kako je ova mina “smrtonosnija i učinkovitija od topničke granate istih dimenzija i kalibra”. Također je naveo da se takve mine u Ukrajini ispaljuju iz dronova. “Mitrović je očito kupio određenu količinu mina, napravio je i dronove koji nose te mine, a sada ih ispaljuje lukom i strijelom. Ovakvo nešto nisam vidio, ovo je opasno, protuzakonito i nenormalno”, zaključio je Radić.