Video. Žestoka ukrajinska odmazda, Belgorod u plamenu; vlasti panično pozivaju građane da se sklone

Napadi su uslijedili nakon jučerašnjih masovnih ruskih napada na Ukrajinu

U tijeku je žestoki raketni napad na ruski Belgorod, koji se nalazi nedaleko granice s Ukrajinom. “Svi stanovnici moraju otići u sklonište”, poručio je regionalni guverner Vjačeslav Gladkov. Na društvenim mrežama šire se snimke gorućih automobila i požara koji je izbio na trgu na kojem se održava božićni program.

Niz zračnih napada

Ukrajina je u posljednja 24 sata izvela niz smrtonosnih zračnih napada na ciljeve u jugozapadnoj Rusiji, prema ruskim dužnosnicima. Dvoje djece je poginulo, a nekoliko je ljudi ozlijeđeno u ukrajinskom napadu na središte Belgoroda, rekao je regionalni guverner Gladkov. Na platformi Telegram napisao je da je pogođena stambena četvrt.

Regija Belgorod, blizu ukrajinske granice, i ranije je bila meta granatiranja i napada dronovima iz Ukrajine. Kijev rijetko preuzima odgovornost za njih. Ukrajina nije službeno komentirala ni današnje napade, no medij RBC-Ukraine prenosi izjave izvora da je Ukrajina gađala vojne mete u Belgorodu u odgovoru na rusko bombardiranje dan ranije.

Tada je u Ukrajini ubijeno više od 30 ljudi. Kijev je priopćio da je to “jedan od najvećih raketnih napada na ukrajinske gradove i sela” otkad je Rusija pokrenula svoju invaziju u veljači 2022. godine.