Vlasnik staforda koji je do smrti izgrizao njegovu baku pušten je da se brani sa slobode

Odbijen je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva da mu se odredi istražni zatvor

FOTO: Telegram/Pixsell/AFP

Sutkinja Iva Lovrin odlučila je pustiti 28-godišnjaka čiji je pas do smrti izgrizao 82-godišnjakinju da se brani sa slobode unatoč zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva da mu se odredi istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, javlja Zadarski.hr.

Maldić je pušten uz mjere opreza – zabranjeno mu je približavanje i uspostavljanje ili održavanje veza sa svjedocima, potvrdila je sutkinja za Zadarski.hr.

Općinsko državno odvjetništvo objavilo je da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 28-godišnjak tijekom siječnja ove godine, u obiteljskom stanu u Zadru, u kojem je živjela njegova baka, postupio protivno odredbama Zakona o zaštiti životinja i Pravilnika o opasnim psima.

Ostavio opasnog psa na čuvanju

Naveli su da je mladić bio svjestan da je njegov pas pasmine američki staford opasan i da bi mogao ugroziti život ljudi te da takvog psa ne smije ostaviti drugim osobama na čuvanje.

“Osnovano se sumnja da je, unatoč navedenom, ostavio psa na čuvanje članici obitelji kojoj je taj pas nanio teške i po život opasne ozljede uslijed kojih je preminula”, naveo je DORH u svom priopćenju.

Podsjećamo, zadarska policija je u utorak rano ujutro dobila dojavu da je u stanu na području Bulevara u Zadru pronađena mrtva starija žena koju je do smrti izgrizao unukov pas.