Vlasnik staforda koji je izgrizao baku bit će kazneno prijavljen. Poznato i koliku bi kaznu mogao dobiti

Zadarska policija provela je kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim vlasnikom psa koji je izgrizao stariju ženu u Zadru

17.04.105., Split - Policija, automobi i policijske oznake."nPhoto: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija

Zadarska policija nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će kaznenu prijavu protiv 28-godišnjeg vojnika čiji je pas pasmine američki staford nasmrt izgrizao 82-godišnju ženu u stanu u Zadru, objavljeno je nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja.

Mladić je osumnjičen da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Danas će biti predan pritvorskom nadzorniku. Dokaže li mu se krivica, Kazneni zakon za to predviđa kaznu zatvora u trajanju od jedne do osam godina.

Policija je jučer rano ujutro dobila dojavu da je u stanu na području Bulevara u Zadru pronađena mrtva žena u dobi od 82 godine s ozljedama koje upućuju na nasilnu smrt. U stanu je zatečen i pas staford, vlasništvo člana obitelji.

Proveden je očevid

Na mjestu događaja policija je provela očevid. Brigu o psu preuzela je nadležna veterinarska služba. Provedenom obdukcijom utvrđeno je da je 82-godišnja žena preminula od posljedica ugriza psa.

Ministarstvo obrane (MORH) ranije je priopćilo da je privedena djelatna vojna osoba, osumnjičena za “teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti počinjeno izvan službe”. Ministarstvo obrane priopćilo je da su pripadnici Pukovnije vojne policije priveli, u suradnji s policijom, djelatnu vojnu osobu koju Policijska uprava zadarska tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Riječ je o 28-godišnjem vlasniku staforda i unuku izgrižene žene. Baku je napao pas kojeg je dobila na čuvanje od unuka koji je na nekoliko dana napustio stan. Izgriženu ženu pronašla je u 5 sati ujutro njezina kći. Starica je bila oblivena krvlju, a iznad nje je stajao pas.