Vlasnik zagrebačkog kluba Mint koji je nestao u plamenu: 'Nismo nikakve prijetnje dobivali, nismo ni s kim bili u sukobu'

Očekuje se rezultat policijskog očevida

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Tijekom noći buknuo je požar u noćnom klubu Mint na zagrebačkoj Trešnjevci. Klub se nalazi na adresi Florijana Andrašeca 14. Vatrogasci su na mjestu događaja zatekli požar u kojem je u klubu Mint zahvaćeno više prostorija. Policija javlja da materijalna šteta oko 100.000 eura.

Vlasnik kluba Mint Kristijan Babić kazao je da još uvijek ne zna koja je šteta u klubu. “Mene su obavijestili moji suradnici i ja sam došao čim sam mogao”, rekao je i dodao da zasad ne može pretpostaviti što se moglo dogoditi.

Klub trebao biti otvoren kroz desetak dana

“Nemamo nikakve sumnje o tome što bi mogao biti uzrok požara, jesu li instalacije ili je to nešto drugo, teško je reći. Pričekat ćemo dok policija napravi očevid”, dodao je Babić. Navodi da je klub trebao biti otvoren kroz desetak dana. “Ova situacija se dogodila u finalu priprema otvorenja, ovo je jedan veliki udarac za sve nas”, navodi.

“Nismo nikakve prijetnje dobivali, nismo ni s kim bili u sukobu ili zavadi. Kolika je šteta vidjet ćemo detaljno kad uđem unutra”, rekao je Babić i dodaje da je, prema prvim informacijama, u klubu dosta toga izgorjelo.

‘Bilo je sve pokriveno nadzornim kamerama’

“Tamo je bila sva oprema spremna za otvaranje kluba, šteta je sigurno velika. Vidjet ćemo detaljno kad uđemo unutra. Bilo je sve pokriveno nadzornim kamerama, vjerujem da ćemo vidjeti što se dogodilo. Postoji nekoliko mjesta s kojih je požar mogao krenuti”, navodi Babić.

“Sve je bilo spremno, namontirano za otvorenje. Sad ćemo sigurno morati otkazati neke evente jer će nam biti potrebno vrijeme da obnovimo cijeli klub”, zaključio je Babić.