Vodeći grčki dnevni list javlja: Uhićen navijač AEK-a koji se dovodi u vezu s ubojstvom Michalisa Katsourisa

Radi se o navijaču koji je, kako se vidi na nadzornoj snimci, trčao pored Katsourisa

FOTO: SCREENSHOT NEWSBOMG.GR

Grčka policija uhitila je navijača AEK-a kojeg dovodi u vezu s ubojstvom Michalisa Katsourisa tijekom navijačkih nereda u Ateni, javlja ugledni grčki list Kathimerini.

Snimka nadzorne kamere koja nastala u noći 7. kolovoza prikazuje danas privedenog muškarca kako trči uz Katsourisa i u jednom trenutku se s njim sudara. Nakon toga je taj čovjek bio hospitaliziran zbog ozljeda na rukama i nogama, a bio je čak i ispitan u svojstvu svjedoka, piše grčki list. Policija namjerava dobiti njegov uzorak DNK kako bi ga usporedila s uzorkom pronađenim na nožu s mjesta tučnjave koji također sadrži tragove Katsourisove krvi.

Podsjetimo, analiza noževa, kojom se trebalo utvrditi tko je u navijačkim neredima u Grčkoj ubio AEK-ova navijača, pokazala je da na njima nema tragova DNK uhićenih Hrvata, kako je doznao 24 sata od izvora bliskih istrazi.

U grčkim zatvorima 102 hrvatska navijača

Očekuje se da će privedeni grčki navijač biti svakako poslan u istražni zatvor zbog sudjelovanja u nekim drugim incidentima. Grčki medij Zougla javlja da se radi o policiji poznatom huliganu A.D. te da njegovi odvjetnici negiraju da je umiješan u ubojstvo Katsourisa.

U međuvremenu, kraj istrage u grčkim zatvorima čekaju 102 hrvatska državljana. Grčka je naknadno tražila izručenje još desetorice BBB-ovaca putem europskog uhidbenog naloga. Radi se o desetorici Boysa čija su imena nađena na popisu putnika koji su išli u Grčku i koji su registrirani prilikom prelaska više graničnih prijelaza.