Vozaču koji se zaletio u trgovinu prvi u pomoć priskočio policajac poznat po sprečavanju pljačke banke

Duje Podrug prije nekoliko godina je bio proglašen policajcem godine, a nedavno je i odlikovan

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Netom nakon nesreće u kojoj se u petak poslijepodne vozač automobilom zaletio u trgovinu u zagrebačkoj Ilici, među prvima mu je u pomoć pritrčao policajac Duje Podrug (44), svojedobno proglašen za policajca godine s obzirom da je, što je tada bilo proglašeno herojskim činom, spriječio pljačku banke na Črnomercu.

Kako piše list 24sata, Podrug u to vrijeme nije bio na dužnosti, nego je igrom slučaja autom u društvu supruge prolazio tim dijelom Ilice. Prema izjavama svjedoka, ušao je u zadimljenu trgovinu i micao namještaj s automobila, a kroz dim se uspio probiti do vatrogasnog aparata za slučaj da auto plane i da ga treba gasiti.

Čekao vatrogasce i liječnike

Došao je do vozača, koji je tada bio pri svijesti, te je ostao s njim do dolaska vatrogasaca, koji su ga izvukli iz auta i predali liječnicima. Tijekom intervencije se nagutao dima pa je i on prebačen u bolnicu na pregled.

Prošlog mjeseca je povodom Dana policije bio među policijskim službenicima koje je predsjednik Republike Zoran Milanović odlikovao Spomenicom domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu. Za spomenuto sprečavanje pljačke banke dobio je i nagradu Ponos Hrvatske, a novčanu nagradu za policajca godine, koju mu je tada dodijelio ministar Davor Božinović, donirao je Autonomnoj ženskoj kući Zagreb, pučkoj kuhinji koju vodi zagrebačka Župa sv. Antuna Padovanskog te Braniteljskom društvu Omega Zagreb koje pomaže djeci branitelja.

Duje Podrug Luka Stanzl/PIXSELL