Vozio pijan pa se zaletio na policajca, ovaj se jedva spasio filmskim skokom u stranu

Vozač je ignorirao naredbu policajca i umjesto da se zaustavi - ubrzao vožnju

11.02.2021., Brodarica - Policijska akcija ROADPOL pojacani nadzor teretnih vozila i autobusa provodi se na nivou Europske unije. Policijska akcija traje i na sibenskom podrucju.rPhoto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustrativna fotografija

Kaznenu i prekršajnu prijavu dobio je 24-godišnji vozač koji se pod utjecajem alkohola nije zaustavio na policijsko upozorenje već je automobilom krenuo na policajca koji se spasio skočivši u stranu, izvijestila je brodsko-posavska policija.

Incident se dogodio u ponedjeljak oko 21.30 sati kada je policajac na području općine Garčin tijekom kontrole prometa pokušao zaustaviti automobil koristeći svjetleću pločicu “stop policija”.

Međutim vozač je ignorirao naredbu policajca i umjesto da se zaustavi – ubrzao vožnju. Policajac se od naleta vozila spasio skočivši u stranu.

Opirao se uhićenju, bio pijan

Policijska patrola potom je krenula u potjeru i ubrzo uspjela zaustaviti vozilo s odbjeglim vozačem koji je nakon zaustavljanja počeo trčati, ali ga je policajac sustigao i svladao.

Prilikom uhićenja vozač je nastavio pružati otpor, zbog čega su policajci morali primijeniti prisilu. Uhićeni vozač je pregledan te mu nisu utvrđene ozljede, a obavljeni alkotest pokazao je da u organizmu ima 0,84 promila alkohola.