Vulin je jako dramatičan nakon ostavke: 'Otišao sam da nam Zapad ne uvede sankcije, pokušavaju srušiti Vučića'

Kaže da ne želi žrtvovati Srbiju zbog svog ostanka na funkciji

24, September, 2023, Belgrade - The President of the Republic of Serbia, Aleksandar Vucic, addressed the public regarding the new situation in Kosovo and Metohija. Aleksandar Vulin. Photo: A. H./ATAImages.

24, septembar, 2023, Beograd - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vucic obratio se javnosti povodom novonastale situacije na Kosovu i Metohiji. . Photo: A. H./ATAImages. Photo: A.H./ATAImages/PIXSELL
FOTO: A. H./ATAImages. 24, septembar, 2023, Beograd - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vucic obratio se javnosti povodom novonastale situacije na Kosovu i Metohiji. .

Nakon što je podnio neopozivu ostavku na mjestu direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA), srpske sigurnosno-obavještajna službe na čijem je čelu bio od prosinca 2022. godine, Aleksandar Vulin u razgovoru za TV Pink kazao je se za taj potez odlučio samostalno te da je o tome obavijestio i srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, prenosi N1.

“On mi je rekao da znam što traže od nas i kakve su prijetnje i rekao mi je da ostavlja meni i mojoj savjesti da sam odlučim što ću napraviti. Sada su velike sile zapada odlučile, pred izbore, pokušati srušiti Aleksandra Vučića, smanjiti mu broj glasova i oštetiti ga”, kazao je Vulin.

‘Nemam pravo žrtvovati Srbiju’

Ustvrdio je i da prijetnje sankcijama Srbiji nemaju smisla, te da se radi o zlonamjernoj i smišljenoj ideji kojom se želi postići da Vučić više ne bude odlučujući faktor u Srbiji i da ga se pokaže slabim.

“Podnio sam ostavku jer sam smatrao da nemam pravo žrtvovati Srbiju, zbog svog ostanka na funkciji“, kazao je Vulin i dodao da neće Zapadu dati povod da uvedu sankcije Srbiji.