Zagrebačka banka dobila novog predsjednika Uprave, dosad je bio na visokom položaju u Bugarskoj

Dosadašnji predsjednik Ivan Vlaho odlazi na čelo Uprave Bank Austria

FOTO: Pixsell

Dalibor Ćubela novi je predsjednik Uprave Zagrebačke banke, a na toj poziciji zamijenit će Ivana Vlahu, koji preuzima poziciju predsjednika Uprave UniCredit Bank Austria, izvijestili su u utorak iz Zagrebačke banke, dodavši da ta nova imenovanja podliježu odobrenju nadzornih tijela.

Ivan Vlaho obnašat će i dalje ulogu zamjenika direktorice Grupe UniCredit za Srednju i Istočnu Europu. “Čestitam Ivanu Vlahi na izvrsnim rezultatima u Hrvatskoj te sam sigurna da će, zahvaljujući svojem iskustvu, osigurati nastavak rasta u Austriji uz povećanu profitabilnost. Dalibor Ćubela je dobro poznat kolegama u Zagrebačkoj banci i našim klijentima, istinski razumije tržište te je snažno povezan s cijelom regijom, što će osigurati glatku i laku tranziciju između Ivana i njega“, rekla je Teodora Petkova, direktorica Grupe UniCredit za Srednju i Istočnu Europu.

‘Veselim se svojoj novoj ulozi’

Vlaho je istaknuo da je tijekom tri godine provedene u Zagrebačkoj banci imao prilike surađivati s talentiranim kolegama koji su zaslužni za zapažena postignuća kojima su učvrstili poziciju vodeće banke u Hrvatskoj, a zajedno su proslavili i 110 godina Zagrebačke banke. “Veselim se svojoj novoj ulozi i izazovima u Bank Austria gdje nastavljam davati doprinos daljnjem razvoju Grupe UniCredit”, istaknuo je Ivan Vlaho.

Dalibor Ćubela novu ulogu preuzima s pozicije zamjenika predsjednice Uprave UniCredit Bulbank u Bugarskoj, na koju je stigao iz Zagrebačke banke gdje je od 2020. do 2023. obnašao uloge general managera i zamjenika predsjednika Uprave. “Sretan sam što se vraćam u Zagrebačku banku, u poznato okruženje i tim s kojim sam postigao puno uspjeha. Drago mi je što ćemo zajedno nastaviti raditi na daljnjem razvoju proizvoda i usluga za naše klijente te tako i dalje doprinositi razvoju zajednice i hrvatskog gospodarstva”, dodao je Ćubela.

Do odobrenja promjene od strane nadzornih tijela, poziciju privremenog predsjednika Uprave Zagrebačke banke obnašat će član Nadzornog odbora Davide Bazzarello, zaključuje se u priopćenju Zagrebačke banke.