Zagrepčane čekaju kaotični vikendi. ZET kreće s opsežnim radovima, ukidaju se četiri tramvajske linije

Iz ZET-a ističu da radnim danom neće biti izmjena u prometu, već samo vikendima

07.03.2024., Zagreb - Od 11 ugovorenih "novih starih" tramvaja zagrebackim prugama jos uvijek vozi samo jedan sa brojem 1001, dok ostali veselo kloparaju ulicam Augsburga. 27 godina stare tramvaje Grad je najavljivao kao vatrogasnu mjeru za krpanje rupa u javnom gradskom prijevozu, od cega kako se cini jos dugo nece biti nista. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

U središnjem i zapadnom dijelu Zagreba u narednim vikendima neće prometovati četiri tramvajske linije, a njih sedam će prometovati izmijenjenim trasama. Razlog tome je početak radova na modernizaciji ispravljačke stanice “Daničićeva”, koji započinju ovog vikenda, a koja se modernizira zbog projekta “1. faza modernizacije tramvajske infrastrukture u Gradu Zagrebu”.

Iz ZET-a ističu da radnim danom neće biti izmjena u prometu, dok se, ovisno o dinamici i fazama radova, slične promjene u javnom prijevozu mogu očekivati kroz još nekoliko vikenda do planiranog završetka radova tijekom ljetnih mjeseci, pritom ne precizirajući ikakav rok.

Promjene u linijama

Ove subote i nedjelje (23. i 24. ožujka), bit će obustavljen tramvajski promet od Črnomerca, Ilicom, Trgom bana Josipa Jelačića i Jurišićevom, od Zapadnog kolodvora preko Glavnog kolodvora do Draškovićeve, Savskom cestom sjeverno od Tratinske te preko Zrinjevca.

Tramvajske linije 2, 6, 9 i 14 neće prometovati, dok će linije 4, 5, 8, 11, 12, 13 i 17 prometovati izmijenjenim trasama. Tramvajske linije 7 i 15 prometovat će redovnim trasama, a na svim tramvajskim noćnim linijama (31, 32, 33 i 34) vozit će autobusi.

Umjesto tramvaja, zonom obustavljenog tramvajskog prometa, uspostavljaju se tri izvanredne autobusne linije 618, 619 i 620. Raspored prometovanja novih linija možete pogledati na službenoj stranici ZET-a.