Zatresao se sjever Italije. Podrhtavanje se osjetilo i u Hrvatskoj: 'Zaljuljali su se krevet, luster i namještaj'

EMSC je izvijestio da se potres osjetio na širem području

Potres u Italiji
FOTO: Screenshot/EMSC

Večeras u 22:19 na sjeveru Italije zabilježen je potres. Euromediteranski seizmološki centar navodi da je magnituda potresa bila 5,0 po Richteru, a epicentar 13 kilometara jugozapadno od Tolmezza.

Talijanski Nacionalni institut za geofiziku i vulkanologiju magnitudu je pak procijenio na 4,5 po Richteru, s epicentrom kod Socchievea, u blizini Udina, na dubini od 10 kilometara.

“Vrijednost magnitude predstavlja najbolju procjenu s dostupnim podacima. Svaki novi podatak ili analiza mogli bi uzrokovati promjenu procjene”, poručuju talijanski seizmolozi.

Potres se osjetio i kod nas

Potres se osjetio na širem području. Osim Italije, podrhtavanje se osjetilo i u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj, većinom u Istri.

“Kuća se zatresla, djelovalo je kao da je bomba eksplodirala vani”, “Kratak, ali snažan”, “Trajalo je par sekundi, osjetio sam ga dok sam ležao u krevetu”, “Krevet je podrhtavao, a namještaj se pomicao”, “Zaljuljao se krevet, luster i namještaj”, “Podrhtavanje, tutnjanje, Rijeka centar”, neka su od iskustava ljudi s tog područja.