Zbog smrti trojice prijatelja proglašeni dani žalosti u Kalniku. Načelnik: 'Bili su mladi i vrijedni, pred njima je bio život'

U prometnoj nesreći život izgubila trojica prijatelja

11.09.2023., Sv. Petar Orehovec - U nocasnjoj teskoj prometnoj nesreci kod Orehovca poginule su tri muske osobe. Do nesrece je doslo nakon sto je vozac Audija A3 sletio s ceste i udario u most preko kanala. Audi je vozio L.M. (22) iz Gornjeg Borja a sa njim su bili i prijatelji M.R. (29) iz Donjeg Borja  i I..K. (26) iz Kalnika. Nacelnik opcine Kalnik Mladen Keser rekao je da ce proglasiti dan zalosti i da ce Opcina snositi troskove pogreba.  Photo: Damir Spehar/PIXSELL
FOTO: Damir Spehar/PIXSELL

Zbog tragedije kakvu Kalnik, ali ni Koprivničko-križevačka županija ne pamte, proglašeni su dani žalosti 11., 12. i 13. rujna. Mjesto događaja u ponedjeljak ujutro obišao je načelnik Mladen Kešer.

Općina će preuzeti kompletnu brigu oko organizacije sahrane i svih popratnih detalja. “Dečki su to zaslužili, bili su mladi, vrijedni, radili, pred njima je bio život. Nažalost, noćas se ugasio”, rekao je Kešer za Podravski.hr.

Problematična cesta u Kalniku

Dan nakon tragedije, Kalnik bruji o prometnici na kojoj ovo nije prva prometna nesreća sa stradalim osobama.

“Na toj dionici se postižu dosta velike brzine i tu je taj zavoj na kojem su pred desetak godina poginuli brat i sestra”, kazao je Kešer i dodao da se problemi, nažalost, rješavaju kad se tragedija već dogodi.

Automobil sletio izvan kolnika

Mladići u dobi od 22, 26 i 29 godina poginuli su u prometnoj nesreći kod Križevaca. Do nesreće je došlo u nedjelju oko 22:15 sati na državnoj cesti Sveti Petar Orehovec – Guščerovec.

Zbog neprilagođene brzine, automobil je sletio izvan kolnika u odvodni kanal te udario u zemljani most, a potom se zaustavio na obližnjoj livadi, pri čemu su putnici ispali iz vozila, objavila je policija.