Zelenski se javio Plenkoviću: 'Ukrajinci i Hrvati znaju što znači voditi rat i koliko je vrijedna vojna pomoć'

Zahvalio je Hrvatskoj na podršci

08.05.2022., Kijev, Ukrajina - Premijer Andrej Plenkovic posjetio Kijev gdje je odrzao sastanke s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, predsjednikom Vlade Denisom Smyhalom i predsjednikom Vrhovne Rade Ruslanom Stefancukom. Photo: Vlada RH/PIXSELL
FOTO: Vlada RH/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković u subotu se na društvenoj mreži X oglasio povodom druge godišnjice ruske invazije na Ukrajinu, nakon čega mu se javio ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Plenković je napisao da se ”pune dvije godine od početka brutalne ruske invazije, ukrajinski narod, vojska i vodstvo herojski se bore za slobodu svoje domovine”. Dodao je da hrvatska Vlada politički, ekonomski, humanitarno i vojno podržava Ukrajinu i predsjednika Volodimira Zelenskog.

Zelenski mu zahvalio

 

Zelenski mu je u komentaru ispod objave zahvalio. “Izuzetno cijenim vaš osobni trud te istinsku podršku Hrvatske na svim frontama. Ukrajinci i Hrvati znaju što znači voditi rat za neovisnost i koliko je vrijedna vojna pomoć u takvom vremenu. Pobijedit ćemo i zajedno obnoviti pravedan mir”, napisao je predsjednik Ukrajine.

Ukrajinski predsjednik u subotu je poručio da je Ukrajina će poraziti Rusiju. “Borimo se za to. Već 730 dana. I pobijedit ćemo… i to će biti najbolji dan u našim životima”, rekao je u govoru održanom u vojnoj zračnoj luci Gostomel blizu Kijeva, poprištu ključne bitke s Rusijom u prvim danima invazije koja je započela 24. veljače 2022.

“Putin mora izgubiti apsolutno sve, kao ovdje u Gostomelu”, poručio je Zelenski.