Žena iz Teksasa dobila 75 godina zatvora. Djevojku strpala u kavez za pse, zalijevala kipućom vodom i izgladnjivala

Prevarila je mladu ženu da dođe živjeti kod nje, a onda joj od života stvorila pakao

Alicia Calderon
FOTO: Collin County District Attorney

Alicia Calderon (37) osuđena je zbog sadističkog mučenja tada 24-godišnje djevojke koju je prevarila kako bi došla živjeti s njom u prikolicu u Wylieju, sjeverno od Dalasa u Teksasu. Calderon je osuđena na 75 godina zatvora.

“Prevarila je žrtvu da bi došla živjeti s njom, a onda ju je mučila na nezamislive načine”, rekao je okružni tužitelj okruga Collin Greg Willis.

“Žrtvi je zadala teške opekotine po rukama, prsima i leđima polivši je loncem kipuće vode. Izgladnjivala ju je, zatvorila ju u kavez za pse i prekinula joj komunikaciju s obitelji i vanjskim svijetom”, dodao je.

Došla se brinuti o djeci i ženi

Stravično mučenje počelo je 2019. godine. Žrtva koju je FOX4 identificirao kao Simone Valdez-Junkin, uselila se u obiteljsku prikolicu kako bi pomogla u brizi za djecu Alicie Calderon i stariju ženu s invaliditetom.

Umjesto plaće, trebala je besplatno živjeti s obitelji, naveli su tužitelji. Nakon nekoliko mjeseci Calderon je 24-godišnjakinji oduzela mobitel, počela ju izgladnjivati i zaključala ju u sobu sa staricom.

Izgubila je pola svoje težine

Mučenje je eskaliralo kada je djevojku koja je do tada izgubila više od pola svoje tjelesne težine uhvatila u krađi hrane u srpnju 2021. godine. Calderon je djevojku zatvorila u kavez za pse i po nogama joj za kaznu prolila kipuću vodu.

Nekoliko mjeseci kasnije, ponovno je polila djevojku kipućom vodom, ovaj put po rukama, prsima i leđima. Djevojka je zadobila teške opekline, a Calderon joj nije omogućila posjet liječniku.

Uspjela očuhu poslati poruku

Obitelj 24-godišnjakinje alarmirala je policiju u veljači prošle godine nakon što je djevojka uspjela doći do mobitela i poslati poruku svojem očuhu na Facebooku. Molila ga je za pomoć.

Policajci su u prikolici zatekli neuhranjenu djevojku tešku jedva tridesetak kilograma. Bila je prekrivena opeklinama drugog i trećeg stupnja i obrijane glave, piše New York Post.

“Trebalo mi je otprilike tjedan i pol dok sam uspjela shvatiti da je to moja kći”, rekla je majka žrtve Farrah Junkin. “Bila je samo kost i koža. Doslovno joj je koža visjela s kostiju”, dodala je.

Prošla je višestruke operacije

Mlada žena je prošla višestruke operacije i presađivanje kože i provela šest tjedana oporavljajući se u bolnici nakon što je spašena iz pakla u kojemu je živjela.

Tužitelji su naveli i da je Calderon ukrala gotovo 78.000 dolara od starice s invaliditetom. Ukradeni novac iskoristila je za tetoviranje, odlaske na zabave i nove felge na autu.

Njezina supruga Josepha Calderona tužitelji terete za iskorištavanje i zlostavljanje starijih osoba. Trenutačno je na slobodi i čeka suđenje.