Žena u Gorskom kotaru bezočno krala od pokojnika. Prepisala si njegov auto i dizala novac njegovom karticom

Pravne nasljednike pokojnog 74-godišnjaka oštetila je za oko 3600 eura

09.11.2014., Zagreb - Umetanje debitne kartice, upisivanje pina i dizanje gotovine sa bankomata Zagrebacke banke. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL

Primorsko-goranska policija izvijestila je o nesvakidašnjem slučaju prevare za koji je osumnjičena 61-godišnjakinja.

Radi se o ženi za koju je kriminalističkom obradom utvrđeno kako je u travnju prošle godine na području Gorskog kotara u ugovoru o kupoprodaji motornog osobnog vozila krivotvorila potpis pokojnog 74-godišnjaka, vlasnika tog vozila, i prijepis istog pred službenim osobama učinila na svoje ime.

Nakon toga je u sljedećih nekoliko dana i više puta nedozvoljeno koristila bankovnu karticu pokojnika te na bankomatima podizala novac s njegovog računa. Time je pravne nasljednike pokojnog 74-godišnjaka oštetila za oko 3600 eura.

Krivotvorenje isprave i računalna prijevara

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, 61-godišnjakinja je kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krivotvorenje isprave i računalna prijevara proveli su policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci.