Žena u SAD-u ušla u crkvu i počela pucati. U suludi pohod povela i petogodišnje dijete, u kritičnom je stanju

Dvojica policajaca van dužnosti ubila su napadačicu

Nepoznata žena zapucala je u nedjelju u megacrkvi slavnog pastora Joela Osteena u Teksasu, javlja Associated Press. Dvojica policajaca van dužnosti ubila su napadačicu, a još dvije osobe su upucane i ozlijeđene, uključujući petogodišnjeg dječaka koji je u kritičnom stanju. Ranjen je i 50-godišnji muškarac.

Pucnjava se dogodila malo prije 14 sati u crkvi u Houstonu. Žena je ušla u ogromnu crkvu s dječakom koji je kasnije ozlijeđen u pucnjavi s policijom. Policija nije objavila identitet žene niti mogući motiv, a nije poznato ni u kakvom je odnosu bila s dječakom, ako je uopće, i tko je zapravo pucao u njega i muškarca. Dječak je u kritičnom stanju u dječjoj bolnici, dok je ranjeni muškarac stabilno i ima ozljedu kuka.

Brza reakcija dvojice policajaca

Pucnjava se dogodila između službi u megacrkvi koju redovito posjećuju tisuće ljudi svakog tjedna, što je čini trećom najvećom crkvom u SAD-u. Svjedoci su rekli novinarima da su čuli više pucnjeva. Christina Rodriguez, koja je bila u crkvi, rekla je houstonskoj televizijskoj postaji KTRK da je počela vrištati i vikati ljudima da netko puca, a onda su ona i ostali potrčali u knjižnicu koja se nalazi unutar zgrade.

Šef policije u Houstonu Troy Finner rekao je da je tragedija mogla biti puno veća da dvojica policajaca nisu reagirala kada je žena počela pucati. Oni su u tom trenutku radili na osiguranju crkve, a Finner ih je pohvalio za njihovu brzu akciju.

Nakon što je upucana, prije nego je umrla, žena je rekla policiji da ima bombu, ali vlasti su rekle da eksploziv nije pronađen. Prve hitne službe nastavile su pretraživati crkvu satima nakon njezine izjave.

Teksaški guverner Greg Abbott izrazio je podršku zajednici te crkve. ”Naša srca s onima koji su pogođeni današnjom tragičnom pucnjavom i cijelom zajednicom crkve Lakewood u Houstonu. Mjesta bogoslužja su sveta”, rekao je.