Zimi uskoro neće biti ni traga. Temperature do 18 stupnjeva, idući tjedan pravo proljetno vrijeme

Početkom novog tjedna bit će iznadprosječno toplo

20.01.2024., Split - Zimski suncani dan u centru Splita i splitskoj rivi. Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL
FOTO: Zvonimir Barisin/PIXSELL

I danas će u Hrvatskoj biti pretežno sunčano, uz postupan porast naoblake od sredine dana sa sjeverozapada. Navečer i u noći na petak u unutrašnjosti ponegdje slaba kiša, uglavnom u središnjim i istočnim predjelima. Najviše temperature, prema DHMZ-u, danas se očekuju u Istri, na sjevernom Jadranu i u Dalmaciji.

Vjetar slab, na moru umjeren sjeverozapadni, navečer i na istoku. Krajem dana će podno Velebita zapuhati umjerena i jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se od 7 do 11, na obali i otocima između 12 i 16 stupnjeva Celzijusovih.

Iz HAK-a upozoravaju da su kolnici mjestimice vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Ponegdje ima i magle pa iz HAK-a vozačima savjetuju da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Za vikend još toplije

Petak će posvuda biti većinom suh, sunčaniji, no na moru će zapuhati umjerena do jaka bura. Povećane naoblake bit će ranije ujutro na istoku i jugu, a krajem dana na sjeveru.

Vikend donosi stabilnije prilike, i na kopnu i na moru bit će toplije, kaže meteorologinja N1 televizije, Tea Blažević. U unutrašnjosti treba računati na maglu, osobito u nedjelju.

Suho i početkom novog tjedna, kada će biti iznadprosječno toplo. Temperature i u unutrašnjosti lokalno bit će više od 15 stupnjeva, a moguće i do 17, 18 stupnjeva.

DHMZ