Životni pad nekad poznatog pjevača. Tony, koji je oženio udovicu napuljskog 'kuma', završio u zatvoru zbog poslova s mafijom

Terete ga za pranje mafijaškog novca, iznudu, namještanje aukcija i šverc duhana

FOTO: Instagram

Pjevač Antonio “Tony” Colombo poznat je po pjevanju talijanskog pop žanra poteklog iz Napulja – neomelodice. Riječ je o glazbi koja odjekuje u mafijaškim krugovima na jugu Italije. Prije tri godine Colombo je najavio povlačenje iz daljnjeg bavljenja glazbom.

Godine 2019. oženio se Tinom Rispoli, udovicom ubijenog šefa napuljske mafije Gaetana Marina. Na njihovom vjenčanju bili su deseci pripadnika jedne od najmoćnijih kriminalnih organizacija u svijetu Camorre.

Popularan među mafijašima

Colombo je podrijetlom iz Palerma. Postao je popularan kod talijanske mafije pa je završio radeći za njih. On i Rispoli su među 27 ljudi koji su ovog tjedna uhićeni u policijskim racijama i obračunu s napuljskim mafijašima.

Oboje su osumnjičeni za suradnju s klanom mafijaša Marca Di Laura koji je već u zatvoru, priopćila je policija. Tužiteljstvo vjeruje da je 37-godišnji Colombo prao mafijaški novac prikazujući ga kao prihod od svoje glazbene karijere.

Osim optužbi za povezanost s mafijom i iznudu, uhićeni se sumnjiče i za namještanje aukcija i šverc duhana. Colombo i Rispoli zanijekali su bilo kakvu upletenost u organizirani kriminal.

Posao prebacili na dražbe

Talijanska policija navodi da klan Di Lauro, čiji je vođa uhićen 2019. ima nove “poduzetničke” aktivnosti. U policiji ističu da se klan odrekao oružja nakon dugotrajnog i nasilnog rata za kontrolu nad trgovinom droge, piše The Guardian.

Umjesto toga, usredotočili su se na namještanje dražbi na kojima zastrašuju druge ponuditelje i snižavaju cijene nekretnina kako bi ih kasnije prodali uz značajnu dobit. Klan kupuje kladionice i supermarkete, šverca cigarete iz Bugarske i Ukrajine, a u svojim poslovima često koriste posrednike. Policija je objavila da je tijekom racija zaplijenila imovinu u vrijednosti od gotovo 8 milijuna eura.

Objavio više od 20 albuma

Colombo je u karijeri objavio više od 20 albuma i održao koncerte diljem Italije, Njemačke, Kanade i SAD-a. Neomelodica je nastala 1980-ih kao odgovor na društvene promjene i borbe tradicionalnog napuljskog žanra pjesama, a često se opisuje kao talijanski ekvivalent gangsterskom rapu.

Antonio “Tony” Colombo nije prvi pjevač neomelodice uhićen pod optužbom za veze s mafijom. Često su zvijezde rođaci mafijaških šefova ili im karijere financiraju mafijaši.