Zvjerstvo na 10.000 metara iznad Tihog oceana: stjuardesu izgrizao pobješnjeli putnik, avion se hitno vratio u Tokio

Stjuardesa je tijekom incidenta zadobila lakše ozljede

This picture shows the Tokyo Skytree, Japan's tallest structure at 634 meters (2,080 feet) and an All Nippon Airways (ANA) aircraft on the tarmac of Tokyo's Haneda airport on May 23, 2022. (Photo by Charly TRIBALLEAU / AFP)
FOTO: AFP

Avion japanske aviokompanije All Nippon Airways (ANA) koji je iz Tokija letio u Seattle, morao se vratiti na polazište zbog toga što je jedan od putnika usred leta navodno ugrizao stjuardesu, javlja CNN.

Prema podacima stranice Flightradar24, let je trajao nešto više od sat vremena. Glasnogovornik ANA-e rekao je za CNN da je policija po slijetanju u Tokio zadržala putnika.

Stjuardesa je tijekom incidenta zadobila lakše ozljede. Tokijska policija odbila je dati dodatne pojedinosti o slučaju.

I prije zabilježeni slični slučajevi

Ovo nije prvi sličan slučaj. Tijekom 2022. godine, dvojica putnika dobila su pozamašne novčane kazne jer su udarili i ugrizli posadu i druge putnike na letovima American Airlinesa i Delte.

Jedan je kažnjen s 81.950 dolara, a drugi sa 77.272 dolara. Radi se o dvije najveće kazne koje je Savezna uprava za zrakoplovstvo ikada izdala putnicima zbog ponašanja u zrakoplovu.

U SAD-u je ovaj mjesec prijavljeno nekoliko incidenata povezanih s agresijom putnika. Jedan od njih je i onaj na American Airlinesa koji je 3. siječnja preusmjeren u zračnu luku u Teksasu nakon što je putnik navodno udario stjuardesu i napao policajca.