Ako volite pizzu u Duksi ovo će vas razveseliti: kod Bundeka je otvorena nova na 350 kvadrata

Duksa je, nakon Duknovićeve, sad stigla i u Novi Zagreb. Bili smo tamo

Zbog velikih staklenih stijena izgleda vrlo prozračno
FOTO: Borko Vukosav

Na adresi Ede Murtića 14, u sklopu Centra Bundek u ponedjeljak je otvorena nova Duksa. Vlasnik Mislav Petrović kaže nam, pomalo iznenađujuće, da nova lokacija uopće nije bila planirana. “Zapravo nije bilo u planu otvarati još jednu Duksu, niti smo tražili prostor, ali uletio je ovaj kod Bundeka i odlučili smo iskoristiti priliku”, kaže. To im je, kaže, bila prilika da postanu dostupniji i ljudima u drugom djelu grada, koji su dosad morali potegnuti do Duknovićeve 4 za njihovu pizzu

“Prostor u Centru Bundek zapravo je bio jedina dobra opcija jer je u Novom Zagrebu pa tako pokrivamo jedan velik dio grada. A i jedini je bio dovoljno velik”, govori Petrović. Nova Duksa ima 350 kvadrata, odnosno 100 mjesta. To je brojka bez terase, no i nju bi trebali skoro otvoriti. “Prostor takvih dimenzija i kapaciteta gotovo je duplo veći od onog u kojem se nalazi stara Duksa”, objašnjava vlasnik.

Nova Duksa Borko Vukosav

Sitnice je povezuju sa starom Duksom

Novi lokal je zbilja prostran, i iako se dosta razlikuje od stare Dukse, opet djeluje poznato. “Sve smo sami uređivali jer smo imali svoju viziju i nismo htjeli nikoga izvana. Pazili smo da ne iskopiramo staru Duksu, ali smo ipak željeli neke poveznice s njom. Recimo, ta cigla na zidovima, ona postoji u staroj Duksi, a tu su i paneli u bojama koji pomalo sliče na lampione u bojama koje imamo u Duknovićevoj”, objašnjava Petrović i nastavlja:

Cigla i drvo povezuju staru i novu Duksu Borko Vukosav

“Tu su i neki drveni detalji, a i u staroj Duksi ima dosta drva pa ih to također povezuje. Ipak, novi prostor je specifičan, velik je i stropovi su visoki”. U novoj Duksi su kombinirali, kaže, prirodne tonove i i žive boje. Cilj je bio da atmosfera bude opuštena i da se gosti osjećaju ugodno.

Gredice s bosiljkom koji je na gotovo svakoj Duksinoj pizzi Borko Vukosav

Receptura i ponuda ostaju isti

U novoj Duksi, kao i onoj staroj sedam je pizzaiola jer, kako nam kaže Petrović, jedna osoba to nikako ne bi mogla sama: “Imamo recepturu i pizzaioli su ti koju je slijede. Tko god da radi pizzu, ona po standardu mora uvijek biti jednaka, a našim gostima jedino je i bitan krajnji proizvod”. Cijene će ostati iste, a zasad neće biti nekih novosti što se tiče ponude, iako Petrović ni to ne isključuje u budućnosti.

Duksina peć u kojoj se peku pizze Borko Vukosav

“Najpopularnija pizza uvijek je miješana, iako se ona kod nas tako ne zove, kod nas je to ‘Prva iza druge’ i stoji 57 kuna. Osim toga, gosti nam najviše traže ‘Kak ti s tartufima’ koja stoji 64 kune, zatim ‘Na ovu Dado otkida’, koja na sebi ima nekoliko vrsti sira i stoji također 64 kune. Gosti, kaže, vole i pizzu ‘Kad jaganjci ne utihnu’ s pršutom i ovčjim sirom, isto za 64 kune. Popularne su još i ‘Koza nostra’ te ‘Lajkam pancetu’, koje također stoje 64 kune”, rekao nam je vlasnik.

Prostor ima 350 kvadrata i u njega stane 100 ljudi Borko Vukosav
Zbog velikih staklenih stijena izgleda vrlo prozračno Borko Vukosav
Nova Duksa Borko Vukosav