Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Telegram.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Amélie, jedna od najpoznatijih zagrebačkih slastičarnica, upravo je dobila treću lokaciju; kod Bundeka

I na novoj lokaciji Amelie odiše francuskim duhom, što kroz uređenje, što kroz ponudu slastica

ZADNJA IZMJENA: tra. 11, 2019

U novozagrebačkom naselju Središće, nedaleko od Bundeka na adresi Brune Bušića 16, otvorena je još jedna slastičarnica Amélie. To je treća lokacija popularne zagrebačke slastičarnice iza koje stoji naša poznata slastičarka Žakline Troskot. Prvu je otvorila 2010. godine u Staroj Vlaškoj, kad je odlučila riskirati i dati otkaz u marketingu jedne firme, a drugu četiri godine kasnije u Duknovićevoj kod Maksimira.

“Kolači su oduvijek moja strast, ne trebam niti reći da sam doručkovala, ručala i večerala kolače, isprobavala svaki recepti dok i najsitniji detalj nije bio besprijekoran”, priča Žakline, koja je posebno ponosna na uređenje prostora i vizualni identitet koji ponovo potpisuje ilustratorica Mateja Kovač, akademska slikarica, koja je ukrasila i prostor u Staroj Vlaškoj i Maksimiru. Slastičarnicom dominira bijela boja te pastelni i crni detalji.

Novi Amélie Amelie

Macaronsi, torte i kolačići

I na novoj lokaciji možete probati njihove čuvene macaronse koji dolaze u nekoliko boja, a cijena po komadu im je 9 kuna. Posebno su ponosni na svoju tortu od badema, vanilije i šumskog voća koja košta 280 kuna, odnosno 21 kunu po kriški. S obzirom da se radi o francuskoj slastičarnici dosta važni se čine ekleri kojih imaju nekoliko vrsta i stoje 16 kuna po komadu. Kugla od tamne čokolade je 21 kunu, koliko i klasični cheesecake. Imaju i slane zalogaje, dosta im je popularan quiche koji stoji 17 kuna po komadu.

Macaronsi Amalie

Troskot je, kaže, dugo promišljala o novoj lokaciji i imala je poseban razlog zašto želi baš u Novi Zagreb: “Sretna sam što se širimo. Bundek je lokacija iz snova, mjesto na kojem se ljudi druže, igraju djeca”, kaže slastičarka koja je željela da se i kroz ovaj interijer osjeti francuski duh, koji im je zaštitni znak. Terasa je minimalistička, kompletno ograđena staklom.

Žakline Troskot PIXSELL

Željka Orešković
Telegram autor
72 članka Više o autoru
Više s weba