Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Život

Život Amsterdamski muzej ima plan kako privući novu publiku; nudit će tetovaže inspirirane Rembrandtovim slikama

Tattoo majstori nudit će svoje usluge u Rembrandt House Museumu od 19. do 25. lipnja

KENWOOD HOUSE, THE IVEAGH BEQUEST, London. " Self-Portrait " c1665 by REMBRANDT Van Rijn (1606-1669).
FOTO: Jonathan Bailey/Wikimedia

Muzeji se domišljaju raznih načina kako privući što više posjetitelja. Sljedeći mjesec, hrabri posjetitelji Rembrandt House Museum u Amsterdamu moći će kući ponijeti malo umjetničko djelo. Četiri umjetnika za tetovaže iz radionice Sciffmacher&Veldhoen, od 19. do 25. lipnja, dežurat će u muzeju kako bi onima koji odluče napravili tetovaže inspirirane Rembrandtovim slikama.

Za 100 do 250 eura umjetnici tattoo tehnike nudit će tetoviranje dizajna inspiriranih Rembrandtom, portret umjetnika, njegov potpis i kuću. Inicijativa muzeja, nazvana “Poor’s Man Rembrandt Project”, je pokušaj povezivanja s novim umjetnicima i novom publikom u Amsterdamu, objašnjavaju.

Za The Guardian, ravnatelj muzeja Milou Halbesma, kaže da Rembrandt nije u kući samo živio i radio, ondje je i poučavao svoje učenike. “Radi se o izazovu za svaki muzej, doprijeti do sljedeće generacije. To je primjer spajanja velike i male umjetnosti”, kaže tattoo umjetnik Henk Schiffmacher.

Ljudska koža postaje ploča za graviranje

Jedan od tattoo umjetnika koji također sudjeluje, Timothy John Englisch, za Hyperallergic je rekao da su svi veliki obožavatelji Rembrandta. “Način na koji je mogao nešto nacrtati u samo nekoliko crta jednostavno je nevjerojatan. Slike su mu pune stvarnih emocija i prekrasnog kontrasta svjetla i tame”, objasnio je.

Tetovažama se želi i iskazati počast umjetniku. Rembrandt je često koristio tehniku suhe igle kojom je gravirao izravno na tiskarsku ploču. A sad ljudska koža postaje ploča za graviranje, kaže Sciffmacher The Guardianu.

“Kada ste u toj kući, osjećate Rembrandtovu dušu. Gotovo da čujete umjetnikovu djecu kako viču i trče. Ne možete se više približiti jednome umjetniku”, kaže Schiffmacher.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više