Život

AstraZeneca tvrdi da njihov lijek za karcinom dojke značajno smanjuje rizik umiranja

Rezultati nove studije o lijeku Enhertu prezentirani su na Kongresu Europskog društva za medicinsku onkologiju

3d illustration  Breast Cancer Cell
FOTO: Getty Images/iStockphoto

Iz AstraZenece stižu dobre vijesti. Kompanija je objavila da je njihov lijek Enhertu, protiv karcinoma dojke, u velikom kliničkom ispitivanju pokazao značajno smanjenje rizika umiranja ili progresije bolesti kod žena s naprednom bolešću, javlja The Wall Street Journal. Rezultati studije prezentirani su na Kongresu Europskog društva za medicinsku onkologiju.

Kod žena s metastaziranim karcinomom dojke, uznapredovalim oblikom bolesti gdje su se tumori proširili u druge dijelove tijela, Enhertu je smanjio rizik smrti ili progresije tumora za 72 posto, u usporedbi s lijekom Kadcylom, trenutnim standardnim tretmanom, pokazalo je ispitivanje.

U studiji 500 pacijentica

Ispitivanje je obuhvatilo oko 500 pacijentica iz Azije, Europe, Sjeverne Amerike, Oceanije i Južne Amerike i utvrđen je snažan trend prema poboljšanju ukupnog preživljavanja.

Prema procjeni znanstvenika, Enhertu je utrostručio preživljavanje bez progresije bolesti te je osigurao stopu kontrole bolesti veću od 95 posto u usporedbi sa stopom od 77 posto prijašnjeg lijeka.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu