Australski carinici dosta su se iznenadili kad su u paketu označenom kao ‘dva para cipela’ našli hrpu zmija, tarantula i škorpiona

Dok su provjeravali pakete iz inozemstva, carinici su našli pošiljku otrovnih zmija.

Zmije otrovnice, pauci i škorpioni
ZADNJA IZMJENA: tra 4, 2017
Foto: Australian Border Force

Posao carinika nije nešto osobito popularan ili cijenjen, a svježe vijesti iz Australije govore nam da to nije ni lagan posao. Prilikom provjeravanja pošte iz inozemstva, carinska inspekcija u Melbourneu našla je nešto posve neočekivano u paketu koji je na sebi imao skroz nevin naslov: ‘Dva para cipela’.

Paket je stigao iz Sjeverne Europe, a Australska carinska služba nije htjela dati detaljnije informacije o porijeklu ove doista unikatne pošiljke. Kada su otvorili paket u kojem su trebale biti cipele, ono što su našli nema veze s obućom, osim ako uzmemo u obzir činjenicu da se cipele mogu raditi i od zmijske kože. Unutra su našli: zmije otrovnice, nekoliko paukova i škorpione.

Nažalost, neke od životinja su uginule

Paket je bio označen kao 'dva para cipela'
Paket je bio označen kao ‘dva para cipela’ Australian Border Force

Da specificiramo, u paketu su se nalazila tri kraljevska pitona, dvije indonezijske otrovne zmije, dva Wagler poskoka, dvije divovske kolumbijske tarantule, dvije meksičke crvene tarantule, dvije brazilske ružičaste tarantule (poznate i kao najveće tarantule na svijetu) te četiri azijska šumska škorpiona. Nažalost, nisu sve od navedenih životinja bile žive.

Uobičajeno je da se paketi s egzotičnim životinjama šalju iz Australije van, a ne obrnuto, a kod čitave ove situacije čudno je i to da paket sa zmijama, paucima i škorpionima iz Jugoistočne Azije i Srednje i Južne Amerike u Australiju stiže iz Sjeverne Europe.

Nije poznato kome je bio namijenjen paket

Kome treba ovoliko zmija?
Kome treba ovoliko zmija? Australian Border Force

“Ovo vam je samo dokaz da ni jedan dan na poslu nije isti za zaposlenike Australske carinske službe”, rekao je za medije Regionalni zapovjednik Savezne države Victorije James Watson, i nastavio: “Bez obzira na to je li riječ o narkoticima, oružju, švercanom duhanu ili, kao u ovom slučaju, paketu punog zmija i pauka, naši agenti su istrenirani da prepoznaju bilo kakav sumnjivi sadržaj koji prelazi preko granice”.

Kome je trebao biti dostavljen ovaj paket i što bi učinili s njegovim sadržajem nije poznato. Naime, aastralska carinska služba nije htjela dati detaljnije informacije, osim potvrde da je istraga u tijeku.

Vuk Oreb
Telegram autor
218 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program