Austrija ograničava privatna okupljanja na najviše 10 ljudi

Kancelar Kurz kaže da čine sve kako bi izbjegli novo uvođenje karantene

ZADNJA IZMJENA: ruj 17, 2020
Foto: AFP
Što se upravo događa s koronavirusom:

Zbog porasta zaraženih covidom-19 Austrija ograničava privatna okupljanja na najviše 10 ljudi, rekao je kancelar Sebastian Kurz u četvrtak, dan nakon što je Njemačka izdala putno upozorenje za austrijski glavni grad.

Od kraja lipnja broj potvrđenih slučajeva zaraze novim koronavirusom u Austriji stalno raste, a posljednjih tjedana je taj rast dodatno ubrzao te su brojke novozaraženih u jednom danu gotovo istovjetne brojkama zabilježenim krajem ožujka, kada je na snazi bila karantena.

Na snagu stupaju u ponedjeljak

Još prošli petak je dozvoljeni broj osoba na okupljanjima bio do 50, no taj je broj dodatno smanjem, a najavljene su i ostale nove mjere, posebice u barovima i restoranima.

“Te nas restrikcije pogađaju, ali su neophodne kako bi izbjegli drugu karantenu”, rekao je kancelar, dodavši da nove mjere stupaju na snagu u ponedjeljak, a jedina su iznimka pogrebi.

Beč dolazi na crvene liste

U restoranima i barovima posluživat će se samo gosti za stolom, s ne više od 10 ljudi. Maske će se i dalje nositi u dućanima, javnom prijevozu, na tržnicama i kada se ljudi kreću oko restorana i barova.

Njemačka savezna vlada jučer upozorila stanovništvo da ne kreće na nepotrebna putovanja u Beč i Budimpeštu svrstavši austrijsku te mađarsku prijestolnicu u rizično područje zbog rasta broja zaraženih koronavirusom. Isto je učinila i Belgija, ali samo za Beč.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program