Austrijska vlada pojasnila nove mjere. U utorak prelaze u karantenu

Nove mjere najavila je i Grčka

ZADNJA IZMJENA: stu 14, 2020

Austrija planira od trenutačnog noćnog policijskog sata prijeći na djelomičnu karantenu od utorka do nedjelje 6. prosinca, rečeno je u nacrtu i sažetku vladine uredbe u subotu, dok Grčka također najavljuje pooštrenje mjera borbe protiv epidemije covida-19. Austrijski policijski sat od 8 navečer do 6 ujutro pretvorit će se u cjelodnevnu karantenu te će se zatvoriti sve trgovine koje ne prodaju esencijalne potrepštine.

Srednje škole već su se prebacile na učenje na daljinu, no škole za mlađe uzraste koje su i dalje otvorene napravit će to isto. Kancelar Sebastian Kurz trebao bi održati konferenciju za medije u 16 sati na kojoj će iznijeti pojedinosti o novim mjerama u jeku porasta broja zaraženih.

Grčka je najavila zatvaranje osnovnih škola i vrtića

Grčke vlasti u subotu su najavile zatvaranje vrtića i osnovnih škola do kraja studenog, postroživši nacionalnu karantenu nakon porasta slučajeva covida-19. U borbi s koronavirusom Grčka je prošla bolje nego druge europske zemlje, uglavnom zbog rane nacionalne karantene koja je uvedena samo nekoliko tjedana nakon što je pandemija izbila u veljači. Postupni porast zaraženih od ranog listopada prisilio je vlasti da ponovno uvedu mjere i narede drugu nacionalnu karantenu, koja istječe krajem studenog i uključuje i noćni policijski sat od 9 navečer do 5 ujutro.

U subotu je vlada dodatno pooštrila mjere, zatvorivši osnovne škole i vrtiće od ponedjeljka na dva tjedna do kraja karantene. Učenje na daljinu već je uvedeno u srednje škole i na sveučilišta. Grčka je u petak zabilježila novih 3038 slučajeva koronavirusa. U četvrtak je zabilježeno 3316 novih slučajeva zaraze i 50 smrti, što je najveći dnevni broj zaraženih od početka pandemije.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program