Bandić se pokušava izmigoljiti iz priče o Kovačevićevoj grobnici u Aleji velikana; ‘Ne znam po čemu je on velikan’

Uhićeni šef Janafa navodno je kod gradonačelnika lobirao da šeficu Groblja, koja je sve odobrila, ne šalje u penziju

ZADNJA IZMJENA: ruj 23, 2020
Foto: PIXSELL

Predsjednik uprave Janafa Dragan Kovačević dobio je preko veze grobnicu u Aleji velikana na Mirogoju, objavio je jučer portal 24 sata pozivajući se na izvore iz Gradskih groblja. S obzirom na to da se grobno mjesto na toj lokaciji ne može dobiti za života građana, nejasno je kako je Kovačević do njega došao. Na tu činjenicu danas se osvrnuo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

„Ja zaista ne znam po čemu je on velikan i čime je to zadužio naciju. Bivša direktorica će morati to pojasniti”, poručio je Milan Bandić na radio Sljemenu.

Uhićeni šef Janafa dopuštenje za kupnju grobnice u mirogojskoj Aleji velikana dobio je kada je voditeljica groblja bila Ljerka Ćosić, inače supruga pokojnog košarkaša Krešimira Ćosića. Direktorica je sada u mirovini, ali izvor s kojim su jučer razgovarali novinari 24 sata kazao je da je uhićeni šef Janafa lobirao u gradskoj upravi baš kod Milana Bandića da Ćosić, i nakon što je napunila godine za mirovinu, ostane do kraja 2018. godine na mjestu šefice groblja.

O prodaji je odlučila direktorica

“Meni je došao zahtjev, ali ja sam tražila suglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode. Oni su ti koji odlučuju i nakon toga sam potpisala odluku. Nije moja odluka, pitajte njih”, pravdala je prodaju grobnih mjesta bivša direktorica.

Kovačević je dva grobna mjesta platio između 200 i 300 tisuća kuna. „To je bila apsolutno diskrecijska odluka bivše voditeljice groblja, a ne postoji nikakav pisani trag ili obrazloženje zašto bi Kovačević bio znamenit i zašto je zaslužio mjesto u toj aleji”, kazao je sugovornik iz Gradskih groblja za 24 sata.

 

Vedran Vrabec
Telegram autor
2125 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program