Život

Beroš: 'Naredio sam potpunu mobilizaciju zdravstva'

Ministar je podijelio dramatičnu objavu na Facebooku

FOTO: Screenshot

Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je na Facebooku kako je naredio potpunu mobilizaciju zdravstvenog sustava.

U pomalo dramatičnoj objavi, na dan kad je u Hrvatskoj 18 ljudi umrlo zbog posljedica zaraze koronavirusom, Beroš objašnjava da aktualno stanje tjera sve u zdravstvenom sustavu na izvanredni angažman, od liječnika primarne zdravstvene zaštite, hitne pomoći, zavoda za javno zdravstvo do svih bolnica koje skrbe za sve oboljele.

“Naredio sam kao ministar zdravstva potpunu mobilizaciju cijelog javnozdravstvenog sustava u Hrvatskoj. Upravo je ovo vrijeme da pokažemo istinsku predanost našem pozivu”, piše Beroš.

Aktualno stanje s korona virusom tjera nas sve u zdravstvenom sustavu na izvanredni angažman, od liječnika primarne…

Posted by Vili Beroš on Tuesday, October 27, 2020

U posljednja 24 sata umrlo je 18 ljudi

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 1413 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 18 osoba je umrlo, izvijestio je u utorak Nacionalni stožer civilne zaštite.

To je najveći broj umrlih u jednom danu od početka epidemije.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj je trenutno ukupno 11.311, a među njima je 897 pacijenata na bolničkom liječenju. Na respiratoru je 57 pacijenata.

Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, zabilježena je 38.621 osoba zaražena koronavirusom, od kojih je 470 umrlo. Ukupno se oporavilo 26.840 osoba, od toga 1003 u zadnja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 27.720 osoba. Do danas je ukupno testirano 457.726 osoba, od toga 8185 u posljednja 24 sata.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu