Bili smo u Burger Stationu, novom fast foodu u kojem sami slažete svoj, ili birate između 32 različita burgera

Burger Station, tvrde vlasnici, uskoro bi mogao prerasti u lanac

FOTO: Sandro Lendler

Prije desetak dana u Zagrebu se otvorio Burger Station, novi fast food u Draškovićevoj 57. Vlasnici, obitelj Idrizi, koji su još prije 30 godina među prvima u Zagrebu radili hamburgere, sada su željeli ponuditi kvalitetnije burgere i više prostora. Sada, na terasi i u zatvorenom dijelu mogu primiti 56 gostiju, a kada se sve zbroji, prostor ima više od 100 kvadrata.

“Prostor je u našem vlasništvu od 2015. godine, ali donedavno smo ga iznajmljivali i tu je bio kafić. Vlasnik kafića po isteku ugovora odselio je u Njemačku, a mi smo odlučili iz prostora do, gdje smo imali lokal, preseliti ovdje. Osmislili smo novi brend, Burger Station, gdje će se gosti osjećati komotnije, a u ponuda će biti kvalitetnija”, kaže nam voditelj Senat Idrizi.

Burger Station otvoren je na adresi Draškovićeva 57 Sandro Lendler
Može primiti 56 ljudi Sandro Lendler

‘Složi sam svoj burger’

Kako nam govori 29-godišnji Idrizi, ideja o Burger Stationu razvijala se prilično dugo. “Više od godine i pol osmišljali smo station hamburgere. U njima je čisto juneće meso, dolaze uz brioche pecivo i u meso ne idu začini jer želimo naglasiti okus mesa uz koji do izražaja dolazi i pecivo te ostali sastojci i umaci”, govori nam Idrizi.

Inače, u ponudi imaju 32 burgera, a osim toga ljudi mogu slagati i sami svoj burger i u njega staviti doslovno što god žele. Cijene se kreću od 25 kuna za klasični, preko 38 kuna za Cheddar burger koji je jedan od popularnijih dok je najskuplji 55 kuna. U ovih nekoliko dana gosti su im puno naručivali i Onion spicy smash burger s prženim kolutićima luka za 45 kuna.

Kebab meni – 45 kuna Sandro Lendler
American sliders – 60 kuna Sandro Lendler

U ponudi imaju i kebab, tacose i ćevape, ali i burgere inspirirane američkim gradovima. Tu je, primjerice, New York burger koji dolazi uz krumpiriće ili San Francisco burger s prženim šampinjonima i feta sirom. “Htjeli smo da svatko nađe nešto za sebe, imamo i vege te gluten free opcije”, priča nam Idrizi.

Hamburger Classic – 25 kuna Sandro Lendler
Onion spicy smashed burger – 45 kuna Sandro Lendler

Trebali su otvoriti još u lipnju

Kako nam kaže Idrizi, planirali su otvorenje još u lipnju, ali korona im je pomrsila planove. “Radovi su nam stali kompletno i sav namještaj nam je dolazio iz inozemstva što se zbog korone i krize odužilo”, govori i dodaje kako su za uređenje interijera angažirali jednu stranu tvrtku.

“Istražili smo što je sad hit što se tiče uređenja interijera i odlučili smo se na kombinaciju modernog i industrijskog s crnim detaljima. Cilj nam je bio da ljudi budu opušteni, da mogu pojesti u miru, ali i doći družiti se sa svojom ekipom”, govori Idrizi. Naglasio je i kako od Burger Station planiraju napraviti lanac restorana.

Senat Idrizi, vlasnik i voditelj Burger Stationa Sandro Lendler

“Do proljeća 2021. godine planiramo otvoriti još jedan lokal, ali naravno sve ovisi o situaciji s koronom. Do kraja sljedeće godine voljeli bismo imati četiri Burger Stationa diljem Zagreba i postati brend, a istovremeno održati kvalitetu i zadržati stare te privući nove goste”, zaključuje Idrizi.

Svatko može složiti vlastiti burger ili izabrati jedan od 32 u ponudi Sandro Lendler
Godinu i pol dana su osmišljavali burgere, umake i peciva Sandro Lendler