Božinovićev zamjenik kaže da se sutra neće raspravljati o zabrani točenja alkohola

Trut kaže da će se razgovarati o aktivnostima i preporukama koje su trenutno važe

ZADNJA IZMJENA: lis 1, 2020

Sutra u 10 sati bit će održan sastanak Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske s predstavnicima glazbene industrije i ugostiteljstva. Raspravljat će se o daljnjim mjerama i aktivnostima vezanim za borbu protiv širenja koronavirusa, ali neće biti govora o zabrani točenja alkohola, o čemu se nagađalo u medijima. Tu je priču demantirao Damir Trut, zamjenik načelnika Stožera.

“O zabrani točenja alkohola nećemo raspravljati, tu je temu otvorila Njemačka, neki naši epidemiolozi je pozdravljaju, ali o tome nećemo raspravljati. Isto tako ni zabrana pušenja neće biti jedna od tema. Mi ćemo sutra raspravljati o aktivnostima i preporukama koje su trenutačno važeće. Želimo razviti partnerski odnos Nacionalnog stožera, ugostitelja i koncertnih organizatora, svih onih koji se bave ovim poslom i da pronađemo zajednički način funkcioniranja”, otkrio je Trut za RTL.

Ugostitelji traže pomoć

Uz to, Trut je kazao da je tijekom rujna izvršeno 8200 nadzora poslovnih subjekata, prilikom kojih je nađeno je 974 nepravilnosti koje su uklonjene na licu mjesta. U 743 kluba izvršeni su nadzori, izdane su 544 usmene opomene i dvije pisane, te tri prekršajna novčana naloga.

Nove protuepidemijske mjere koje bi ograničile rad njihovih objekata ugostitelji smatraju pretjeranima, i umjesto njih zahtijevaju donošenje mjera za spašavanje ugostiteljske struke. Na težak položaj u kojem se nalaze ukazali su prosvjedima poput onog održanog u Dalmaciji prije tjedan dana, kada je više od 1000 ugostitelja prestalo u svojim objektima na sat vremena posluživati goste, zahtijevajući manju poreznu presiju i spašavanje radnih mjesta. Sličan prosvjed održan je jučer u Bjelovaru i u Dubrovniku.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2146 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program