Brodski stožer sazvao izvanrednu presicu; imaju četvero novozaraženih

 Tri osobe od tih četvero su kontakti prethodno pozitivne osobe

ZADNJA IZMJENA: svi 19, 2020
Foto: PIXSELL/Ilustracija
Što se upravo događa s koronavirusom:

Civilni stožer Brodsko-posavske županije sazvao je izvanrednu konferenciju za medije na kojoj su objavili da na području županije imaju četiri nova slučaja zaraženih koronavirusom. Tri osobe od tih četvero su kontakti prethodno pozitivne osobe.

“Jedna osoba je povratnik iz Njemačke, a preostala tri su trag koji smo ranije pratili i nisu u vezi s radnicima Đuro Đaković Montaža koji su stigli ranije”, rekao je prim. dr. sc. Ante Cvitković. Još nekoliko nalaza se čeka, a također se radi o kontaktima zaražene osobe.

Očekuju još slučajeva

Četvrta zaražena osoba je povratnik iz Njemačke gdje je bila s još pet svojih kolega, rečeno je na konferenciji za medije. Svi oni su radnici i od njih petero još je dvoje iz Brodsko-posavske županije, a preostalo troje iz drugih županija.

Četvero pozitivnih imaju blaže simptome, no jedan od njih mogao bi biti hospitaliziran, rekli su iz Stožera. Također navode da je riječ o jednoj osobi starije životne dobi, jednoj srednje životne dobi te dvoje mlađih zaraženih koronavirusom.

“Mi očekujemo još potencijalno pozitivnih kontakata sada zaraženih”, poručeno je na konferenciji s koje su pozvali građane da i dalje poštuju propisane epidemiološke mjere. Dodajmo ovome kako se u Brodsko-posavskoj županiji s današnjim danom na bolničkom liječenju nalazi 18 osoba.

 

Zdravka Grund
Telegram autor
1911 članak Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program