Život

Broj umrlih od korone u Latinskoj Americi premašio je 100 tisuća, u Meksiku u 24 sata preko šest tisuća novozaraženih

Brazil je u utorak zabilježio 1,374 nove smrti

Health workers enter a house during a door-to-door visit to carry out COVID-19 tests in Mexico City, on June 16, 2020, amid the new coronavirus pandemic. (Photo by PEDRO PARDO / AFP)
FOTO: AFP

Broj umrlih od koronavirusa u Latinskoj Americi u utorak je premašio sto tisuća, dok je Meksiko zabilježio najveći broj zaraženih u jednom danu, pokazuju podaci agencije Reuters.

Meksiko je u utorak zabilježio 6288 novih slučajeva infekcije i 793 nova smrtna slučaja uzrokovana koronavirusom, priopćilo je tamošnje ministarstvo zdravstva.

Meksiko je druga najpogođenija zemlja u toj regiji nakon Brazila, gdje je sudac naredio predsjedniku Jairu Bolsonaru da mora nositi masku u javnosti nakon što je taj desničarski populist bio bez maske na dva politička skupa u prijestolnici.

U Brazilu 1374 umrlih u jednom danu

Brazil je u utorak zabilježio 1,374 nove smrti čime je ukupan broj umrlih porastao na 52,000. Zabilježeno je i 39,436 novih slučajeva zaraze te više od 1,1 milijuna ukupno zaraženih.

Virus je u porastu i u Srednjoj Americi, gdje je u Guatemali prvi put zabilježeno više od 700 slučajeva zaraze. U toj je zemlji s 35 nova smrtna slučaja ukupan broj umrlih porastao na 582.