Burger King opet trola McDonald’s. Objavili su video svog burgera kako trune, da pokažu kako je prirodan

U ovom dosta ogavnom videu, Burger King je htio pokazati koliko su prirodniji od konkurencije

ZADNJA IZMJENA: velj 20, 2020
Foto: Screenshot/YouTube (Burger King)

Možda ste čuli za slučajni eksperiment koji je 49-godišnji muškarac iz savezne države Utah napravio s hamburgerom iz McDonalds’a, koji jednostavno ne truli. Kako je David Whipple ispričao za Popular Mechanics, hamburger je 1999. godine kupio za 79 centi. No, nakon što ga je gurnuo u džep jakne naprosto je, kaže, zaboravio na njega.

Tamo je ostao dvije godine. Kada ga je pronašao, hamburger je izgledao kao da je jučer kupljen, što je opis koji ljudi često koriste kad za stare McDonalds’ove proizvode. Dok neki za to optužuju konzervanse, drugi tvrde da to nije tako neuobičajeno.

Svježe izgledajući 21-godišnji burger

Whipple, sada 70-godišnjak, još uvijek ima svoj, sada dvadesetjednogodišnji, burger koji i dalje izgleda relativno svježe. Tu priču, a i mnoge slične o Mc’Donald’s ovim burgerima, za svoju novu reklamu iskoristio je Burger King. U novoj reklami imena ‘Pljesnivi Whopper’, koja traje 45 sekundi, njihov Whopper je složen tipično fotogenično za reklame za burgere, pa izgleda iznimno primamljivo.

No, u tih 45 sekundi potom gledamo ubrzano truljenje burgera, koje su u Burger Kingu snimali četiri tjedna. Salata se počinje uvijati, pecivo počinje propadati, a cijeli burger je ubrzo obložen i jednim debelim slojem zelene plijesni. Sada nam se sljedećih par tjedana neće jesti hamburger, današnji ručak je također upitan, a prije svega žalimo što je video dostupan u HD rezoluciji.

Tvrde da su maknuli sve umjetno

“Ljepota bez ikakvih umjetnih konzervansa”, stoji na vrhu videa. Upravo to je i bio smisao. Burger King je htio ovom reklamom pokazati koliko su njihovi burgeri prirodni, sugerirajući da McDonald’sovi nisu.

Burger King je također objasnio kako je uklanjanje svih umjetnih bojila, pojačivača okusa i konzervansa bio golemi podvig te tvrde da se u većini europskih restorana nalaze potpuno prirodni burgeri.

Takvi burgeri nalaze se i u preko 400 njihovih restorana u Americi, a do kraja godine očekuju da će biti u cijeloj Americi. McDonald’s je, inače, 2018. godine najavio da će iz svojih najpopularnijih burgera također ukloniti sve umjetne sastojke, pisao je tada CNN.

Ivan Luzar
Telegram autor
1797 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program