Češka i Slovačka otvaraju zajedničku granicu za kratka putovanja. Ljudi neće morati u karantenu

Češka ima sličan dogovor i s Njemačkom i Austrijom

ZADNJA IZMJENA: svi 25, 2020
Foto: AFP
Što se upravo događa s koronavirusom:

Češka i Slovačka će u srijedu međusobno otvoriti zajedničku granicu onim osobama koje putuju u drugu zemlju na maksimalno 48 sati, izjavio je u ponedjeljak češki premijer Andrej Babiš. “To će biti moguće bez testiranja i karantene”, precizirao je u poruci na Twitteru.

Sadašnje stanje u dvije zemlje je pod kontrolom, Slovačka je registrirala najnižu stopu smrtnosti po glavi stanovnika u EU, a Češka održava nisku razinu broja slučajeva zaraze koronavirusom.

Češka ima sličan dogovor i s Njemačkom i Austrijom

Češka vlada će u utorak otvoriti granične prijelaze s Austrijom i Njemačkom za osobe s negativnim rezultatom testiranja na covid-19.Ministar unutrašnjih poslova Jan Hamaček je u priopćenju naveo da su dogovorili slične uvjete s druge strane granice s njemačkim i austrijskim kolegama. Dodao je da će se umjesto općih graničnih kontrola vršiti nasumične kontrole i precizirao da još uvijek turistima nije dozvoljen ulazak u zemlju.

Češki ministar zdravstva, Adam Vojtech, je rekao da vlada priprema druge mjere ublažavanja ograničenja kretanja usvojenih sredinom ožujka i najavio da će ih podastrijeti sljedećeg tjedna. U ponedjeljak su otvoreni restorani, barovi, hoteli, dvorci, zoološki vrtovi i bazeni. Osim u dućanima i javnom prijevozu Česi ne moraju nositi zaštitne maske.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program