Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Život

Četvorici Slavonaca u nabujaloj Savi prevrnuo se čamac. Ovi policajci skočili su u hladnu rijeku i spasili ih

U čamac im je udarilo plutajuće deblo i prevrnulo ga

FOTO: MUP

Hrvatska granična policija iz postaje Stara Gradiška i građani spasili su četiri muškarca s područja općine Davor iz nabujale rijeke Save, priopćeno je u srijedu iz brodsko-posavske Policijske uprave. Odmah po dojavi o prevrtanju čamca s nekoliko osoba u rijeku Savu, sinoć oko 18:35 sati, na mjesto nesreće uputili su se policajci Postaje granične policije Stara Gradiška.

Oni su službenim plovilom na Savi obavljali zadaće zaštite državne granice RH. Naime, u drveni čamac je kod mjesta Orubice udarilo plutajuće deblo i prevrnulo ga. U čamcu su bila četiri muškarca u dobi od 28, 59, 62 i 73 godine s područja Općine Davor, koji su završili u hladnoj vodi.

Dvojicu spasili građani, dvojicu policija

Desetak minuta nakon dojave, policajci su sa službenog plovila u Savi uočili dvije osobe, u dobi od 28 i 62 godine, koje je nabujala rijeka nosila nizvodno. Policajci su ih izvukli iz mutne rijeke na službeno plovilo te odvezli na sigurno, navodi se u priopćenju.

Drugim dvjema osobama u dobi od 59 i 73 godine pomogli su mještani te ih također izvukli na sigurno iz Save. “Ovim solidarnim činom spašavanja osoba, i građani i policija su pokazali snagu ljudske humanosti”, ističu iz PU brodsko-posavske.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više