Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Život

Cijeli internet smije se obitelji koja je otela mladunče bizona jer su mislili da ga spašavaju

Stavili su ga na zadnje sjedište svog SUV-a i otišli s njim

FOTO: Facebook/Karen Olsen Richardson

U nacionalnom parku Yellowstone turisti stalno pokušavaju doći u kontakt s divljim životinjama, a to pokazuje i jedan poprilično neobičan slučaj.

Naime, otac i sin došli su na ranč bizona Lamar u Wyomingu s mladunčetom bizona na zadnjem sjedištu svog SUV-a. Bili su uvjereni kako mu je bilo hladno i da se nalazi u velikoj opasnosti pa su ga odlučili oteti i dovesti ga čuvaru parka, prenosi The Mashable.

Karen Richardson bila među roditeljima koji su pratili skupinu djece iz petog razreda osnovne na terensku nastavu u park kada je došlo do smiješnog incidenta.

Dobili kaznu

“Htjeli su pričati s čuvarom, ozbiljno su mislili da se mladunče smrzava i umire”, rekla je Richardson za East Idaho News. Ubrzo je na mjesto događaja stigla policija, a otac i njegova obitelj zaradili su kaznu.

Čuvari parka pratili su oca i sina do lokacije na kojoj su pronašli bizona, nakon čega je životinja puštena natrag u divljinu. Richardson je snimila bizona na zadnjem sjedištu SUV-a, nakon čega je objavila fotku na svom Facebooku.

facebook bizon
Mladunče bizona u SUV-u Facebook/Karen Olsen Richardson

“Dragi turisti: mladunčetu bizona nije hladno i nije izgubljen. Vratite ga natrag”, napisala je ispod slike.

23 metra od bizona

Na stranicama parka nalazi se obavijest u kojoj se navodi na koji način bi posjetitelji parka trebali postupiti kada naiđu na divlje životinje.

“Ne prilazite divljim životinjama, bez obzira čine li vam se pitome i mirne. Uvijek slušajte upute osoblja parka. Morate ostati barem 91 metar udaljeni od medvjeda i vukova i barem 23 metra udaljeni od drugih velikih životinja poput bizona, jelena, ovaca, srna, kojota i sobova. Ne hranite životinje. To im šteti i to je ilegalno”, navodi se na stranici parka.