Čovjek je jeo sendvič na željezničkoj stanici u San Franciscu, policija ga je pokušala privesti

Video incidenta postao je viralan, skupivši gotovo četiri milijuna pregleda

ZADNJA IZMJENA: stu 14, 2019
Foto: Screenshot/Bill Gluckman/Facebook

Iz Amerike svako malo dođe neki video u kojem policija iz raznih suludih razloga zaustavlja i privodi ljude, no ovaj u kojem policija zadržava i stavlja lisičine čovjeku jer jede sendvič posebno je bizaran.

Incident se dogodio na željezničkoj postaji u San Franciscu gdje je, očito, zabranjeno konzumirati hranu. U videu vidimo dežurnog policajca kako muškarcu imena Steve Foster objašnjava da je jedenje sendviča na stajalištu vlaka zabranjeno.

Policajac pritom cijelo vrijeme čvrsto u rukama drži Fosterov ruksak, dok se ovaj ljutito prepire s njim, povremeno šokirano pogledavajući u kameru koju drži njegova cura.

 

Gepostet von Bill Gluckman am Freitag, 8. November 2019

Direktor se ispričao

“Definitivno sam uzrujan, ljut, malo frustriran i bijesan zbog ovog događaja”, rekao je CNN-u Foster koje su ubrzo, kad je došao drugi policajac, stavljene i lisičine na ruke, nakon čega je ipak pušten, Glasnogovornica željezničke kompanije BART Alicia Trost kaže da je policajac izdao upozorenje Fosteru, no da ga nije uhitio. “Sada je na sudu da odluči koliku će kaznu Foster morati platiti”, nastavila je Trost.

Glavni direktor BART-a, Bob Powers, izjavio je da je razočaran situacijom i ispričao se Fosteru, drugim putnicima i zaposlenicima koji su imali “emocionalnu reakciju na video”. No, Powers je također još jednom istaknuo da je konzumiranje hrane na postaji zabranjeno, što je jasno istaknuto na nekoliko natpisa na svakoj postaji. Kada je policajac prošao pored Fostera, jednostavno je morao upozoriti Fostera.

Foster planira tužbu

Foster u videu reagira ekstremno, psovao je policajca i izgovorio mu niz homofobnih uvreda na račun policajca koji je, mora se priznati, tijekom cijele situacije ostao posve pribran. Foster je također odbijao pokazati neki osobni dokument policajcu. “Policajac je radio svoj posao, ali bitan je i kontekst”, rekao je u svoju obranu Foster, te nadodao da je policajac u svojim postupcima pretjerao.

Foster je u razgovoru za ABC 7 News izjavio da ne prihvaća ispriku željezničke kompanije. “Izvrnuli su priču. Mislim da smo prošli točku nakon koje više nema povratka”, rekao je. Foster sada razmišlja o podnošenju tužbe protiv BART-a, tvrdeći da je policajac od svih ljudi koji su bili na stanici odabrao baš njega.

Ivan Luzar
Telegram autor
1798 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program