Nekad je nužno odabrati stranu

Čovjek koji je Hrvatsku upoznao sa sushijem nakon 15 godina napustio je Takenoko. Ide u novi restoran

Motohiko Mochizuki otišao je u japansko-peruanski fusion restoran koji će se vrlo brzo otvoriti na Novoj Vesi

FOTO: Takenoko

Chef Motohiko Mochizuki nakon 15 godina otišao je iz Takenoka, prvog japanskog restorana u Hrvatskoj čiju je kuhinju utemeljio. Počeli su u Kaptol centru, odmah vrlo ambiciozno i vrlo uspješno. Sjećamo se na primjer crtice s početka 2000-ih kada je Gerard Depardieu snimao u Hrvatskoj i, tih nekoliko tjedana koliko je proveo u Zagrebu, objedovao je gotovo isključivo u Takenoku. Novine su prenosile njegove izjave kako nije imao pojma da bi u Zagrebu mogao naletjeti na tako dobar japanski lokal.

Takenoko se u međuvremenu profilirao u ozbiljan i vjerojatno najbolje popunjen restoran u gradu, a u lipnju 2016. godine s Kaptola su preselili u veći prostor u Gundulićevoj. U medijima se nije pisalo o Motohikovom odlasku, dok jučer Kult plave kamenice nije objavio kako uskoro počinje raditi u restoranu u vlasništvu obitelji Čimbur; konkretno Igora Čimbura, sina utemeljitelja Baltazara.

‘Brzo smo razradili koncept’

Borko Vukosav

Motohiko će sada tako raditi u lokalu smještenom kraj Baltazara na Novoj Vesi. B 35, restoran nazvan po 35 godišnjici otvaranja Baltazara, sada će umjesto mediteranske, imati japansko-peruansku kuhinju.

“Moto je krajem rujna otišao iz Takenoka i, eto, brzo smo razradili koncept. Ponudit ćemo ljudima nešto drugačije i vidjeti kako će to proći”, ispričao je za Telegram danas kratko vlasnik Baltazara Bobo Čimbur. Interijer neće dirati. “B35 ima jako dobru kuhinju i opremu, čak se i Moto iznenadio kad ju je vidio”, dodao je gospodin Čimbur.

Borko Vukosav