Cura si je kupila skupi sendvič od jastoga pa lijepo sve namjestila da ga fotka. A onda se ovaj galeb poslužio

Srećom, okinula je fotografiju taman u trenutku kad se galeb zaletio po sendvič

ZADNJA IZMJENA: lip 10, 2019
Foto: Alicia Jessop @RulingSports/Twitter

Alicia Jessop iz Los Angelesa prošlog se petka uputila na mali izlet. Odlučila je posjetiti svjetionik Nubble u gradu Yorku, koji je inače jedan od zaštitnih znakova savezne američke države Maine. Isto područje poznato je i po jastozima, koji su neizostavan dio lokalne gastronomije, pa je Jessop prigodno planirala pojesti sendvič od mesa jastoga pored svjetionika.

Željela je taj trenutak ovjekovječiti fotografijom, no plan je omeo jedan gladni galeb. Dok je namještala kadar, niotkud se stvorio kradljivac koji joj je doslovno iz ruke oteo sendvič. I tako je nastala ova genijalna fotografija.

Savršeno tempiranje

Fotografije koje nastanu u ovako savršenom trenutku zbilja su rijetke, i pravo je čudo da Alicia nije ispustila mobitel od šoka. Sliku je objavila na Twitteru i napisala kako se galeb zaista stvorio u djeliću sekunde i poput munje odletio sa sendvičem.

Potom je, kaže, izbacio sav sadržaj sendviča pa su mu se i drugi galebovi pridružili. Inače, radilo se o prilično skupom sendviču pa je Jessop pokušala suptilno užicati popust za novi sendvič. Pokazala im je ovu, sad već viralnu fotografiju, ali nisu bili pretjerano impresionirani.

Ponovno je morala iskeširati 43 dolara za sendvič, odnosno oko 28o kuna. Priča je već privukla pozornost CNN-a, The Guardiana i ostalih velikih medija, a na Twitteru je fotografiju komentiralo preko 30.000 ljudi. Neki su komentirali kako je galeb jednostavno pokušavao upozoriti Aliciju da ne bi trebala fotografirati hranu baš u svakoj prilici.

Josipa Lenić
Telegram autor
43 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program