Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Život

Detalji o mladiću s koronavirusom: Nakon povratka iz Milana, bio je na poslu u zagrebačkoj tvrtki

Zagrepčanin radi za kompaniju Ericsson Nikola Tesla

29.01.2020., Zagreb - Infektivna bolnica Fran Mihaljevic, pripreme odjela za prihvat zarazenih pacijenata koronavirusom. Photo: Robert Anic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/Arhiva

Mladić iz Zagreba, koji se vodi kao prvi službeni slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, zaposlenik je kompanije Ericsson Nikola Tesla. U priopćenju koje su medijima maloprije poslali iz Ericssona također je potvrđena informacija da je zaposlenik u petak bio na svom radnom mjestu u Zagrebu.

“On je u srijedu 19.2.2020. bio na godišnjem odmoru u Milanu na nogometnoj utakmici. Prema nama dostupnim informacijama od strane obitelji, u nedjelju 23.2.2020. zaprimljen je u bolnicu sa simptomima bolesti, a naknadno je utvrđena prisutnost koronavirusa”, stoji u priopćenju.

Navode kako je u kompaniji pokrenut postupak djelovanja predviđen za ovakve krizne situacije te da su u direktnom kontaktu sa stručnim tijelima i službama.

Kako je objavio 24sata, mladić je na stadionu San Siro gledao utakmicu Lige prvaka između Atalante i Valencije. Pratila ga je navodno njegova djevojka, koja se, kako je također javio 24sata, na Facebooku objavila fotografiju pred milanskom katedralom. Uz to, isti portal navodi kako djevojka još uvijek nije testirana.

Čekaju se rezultati iz Rijeke

Ministar zdravstva jutros je obavijestio javnost da je u riječku bolnicu sinoć stiglo devet pacijenata koji su boravili u dijelu Italije u kojem je potvrđeno više slučajeva koronavirusa. „Devet hrvatskih građana koji su radili u tvornici u Italiji, gdje je otkriveno 20-ak oboljelih, tijekom noći su transportirani u KBC Rijeka gdje su u izolaciji i pod nadzorom i čiji su brisevi poslani na analizu u Zagreb. Rezultati se očekuju tijekom ranog poslijepodneva ili kasnije”, kazao je ministar jutros za N1 televiziju.

Jedan od radnika ima temperaturu, ali to traje već neko vrijeme, pa ne mora biti znak da je zaražen koronavirusom, objasnio je ministar. Beroš je rekao da ne zna iz kojih su dijelova Hrvatske, ali reporter N1 televizije Ranko Stojanac neslužbeno je doznao da je firma iz koje radnici dolaze iz Karlovca, a radili su u gradu Pavia u Lombardiji.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više