Đakić je bio 14 dana na intenzivnoj, a i dalje prima kisik. Sad je opisao svoju tešku borbu s koronom

HDZ-ov saborski zastupnik ležao je ukupno 24 dana u Klinici Fran Mihaljević. Sad se liječi na Lošinju

ZADNJA IZMJENA: lis 21, 2020
Foto: N1
Što se upravo događa s koronavirusom:

HDZ-ovac Josip Đakić, koji se koronavirusom zarazio još polovicom rujna kada je bio u Jajcu na obljetnici oslobođenja tog grada, ispričao je za N1 kako izgleda njegova borba protiv teškog oblika bolesti Covid-19.

Đakić je u Klinici za zarazne bolesti dr. Fran Mihaljević proveo 24 dana, od toga 14 na intenzivnoj njezi. Unatoč teškom obliku bolesti, Đakić nije bio spojen na respirator već je dobivao kisik, 60 litara dnevno.

Cijelo vrijeme prima kisik

Đakić je za N1 rekao da se trenutno nalazi na Lošinju, u lječilištu za plućne bolesnike. “Uz mene je stalno boca sa šest litara kisika, nosim je u ruksaku i spojen sam na kisik. Tako će biti dok mi saturacija kisikom ne bude 98 posto”.

HDZ-ov saborski zastupnik kaže kako više nije vidio smisao da nakon izlaska s intenzivne leži na odjelu u Klinici Fran Mihaljević pa je, kako kaže, odlučio otići u lječilište za plućne bolesnike na Lošinj.

“Već su mi i mišići bili počeli atrofirati, a liječnici mi zbog općeg stanja nisu dopuštali da vježbam. I u Fran Mihaljeviću sam ipak na svoju ruku malo vježbao čučnjeve pored kreveta, ali i disanje. Od respiratora me spasilo primanje 60 litara kisika, jest da su mi te debele cijevi spržile nosnice, ali izvukao sam živu glavu”, prepričao je Đakić.

Imao temperaturu 40 do 41 stupanj

Ističe da se sada bolje osjeća, sposoban je samostalno hodati, ali i dalje kontinuirano uzima kisik. “Bolje se osjećam, bez boce kisika ne bih još mogao. Ovdje sam i pod kontrolom internista, paze mi na srce i pluća”, kaže.

U najgoroj fazi bolesti imao je temperaturu 40 do 41 stupanj i tešku upalu pluća. “Tko nije osjetio teške simptome korone, taj ne može zamisliti što je to! Liječnici su se čudili kako sam se brzo oporavio, jer sam s intenzivne izišao nakon deset dana, kažu da sam šampion, ali moj oporavak i dalje traje”, zaključuje Đakić za N1.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program