To što je David Skoko dobio emisiju na 24 Kitchen ozbiljno je ogromna stvar. Istupio je s par detalja

Show na ultrapopularnom food kanalu kreće u studenom i zvat će se Stari gušti, nova kužina

20.03.2017., Pazin, Gortanov brijeg- AZRRI Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o., za 2017-u godinu organizira novi ciklus radionica, s temama koje su dogovarane s Hrvatskom obrtnickom komorom - Obrtnickom komorom Istarske zupanije, odnosno s Cehom ugostitelja. Osnovna zadaca Edukacijsko gastronomskog centra Istre stvaranje je platforme za valorizaciju istarske gastronomije s posebnim naglaskom na vrednovanje lokalnih, poljoprivredno prehrambenih proizvoda Istre.  Kuhar i vlasnik kultnog ribljeg restorana Batelina  David Skoko odrzao radionicu na temu: Barbun od glave do repa. 
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

David Skoko, jedan od naših najpoznatijih chefova, ima uzbudljiv novi projekt: dobio je vlastiti show na ultrapopularnom food programu 24 Kitchen. Show kreće u studenom, zvat će se Stari gušti, nova kužina i imat će 20 epizoda. Malo više detalja vlasnik pulske Bateline otkrio je za gastro blog Kult Plave Kamenice.

“Riječ je o formatu televizijskih recepata pod naslovom Stari gušti, nova kužina. Snimat ćemo u studiju u Sofiji, a u svakoj ću epizodi kuhati tri slijeda. U emisiji ću pripremati tradicionalna jela s tek malim tvistom, bit će to u pravilu riblja jela, s tim da moram voditi računa o tome koja je riba dostupna na tržištima na kojima će se prikazivati emisija, uključujući Bugarsku gdje će se sve producirati. Da kuham doma, tu bi bilo čudesa, ali i u ovoj produkciji, za koju upravo intenzivno radimo na receptima, stvaramo autentičan sadržaj koji će biti zanimljiv publici u Hrvatskoj i u cijeloj regiji emitiranja”, kaže poznati chef.

Golemi potencijal

Skoku ovo doduše nije prvi istup na televiziju; snimao je, recimo, show Jezikova juha, gostovao je u raznim emisijama, između ostalih i u No reservations, kultnom showu pokojnog genijalca Anthonyja Bourdaina, a nedavno je u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom dovršio i seriju od 10 epizoda posvećenih jadranskoj ribi, u sklopu inicijative Jedi što vrijedi. No, ovo je svakako jedan od ozbiljnijih, s obzirom na to da znamo da su na 24 Kitchen sa svojim emisijama gostovali neki zbilja poznati svjetski chefovi, poput Gordona Ramsayja, Jamieja Olivera, Marthe Stewart

“Ovo je za mene fantastičan iskorak što se tiče mojih angažmana na televiziji, na 24 Kitchen idu emisije zaista ozbiljnih igrača, puno većih od mene”, dodao je za Plavu kamenicu. Stari gušti, nova kužina prikazivat će se na cijelom Balkanu, no i u Bugarskoj, Sloveniji, Turskoj, Finskoj, Nizozemskoj i Portugalu.