Dobra vijest: lokalizirani požari kod Šibenika

Jučer se razvilo nekoliko požara nakon udara munje

ZADNJA IZMJENA: kol 10, 2020
Foto: Igor Romić

Lokalizirani su požari koji su u nedjelju, nakon grmljavinskog nevremena, buknuli na tri različite lokacije u Šibensko-kninskoj županiji, a vatrogasne snage provele su noć u dežurstvu na zahvaćenim područjima, izvijestila je u ponedjeljak Hrvatska vatrogasna zajednica.

Požari su lokalizirani sinoć između 19 i 22 sata, a vatrogascima šibenske Javne vatrogasne postrojbe i DVD-ova na terenu pomogli su i kanaderi.

Nekoliko požara od Žaborića do Primoštena, zbog udara munje, prouzročili su neverini koji su zahvatili istočni dio Šibensko-kninske županije u nedjelju poslijepodne.

Gorjeli trava, nisko raslinje i makija

Najveći požar zahvatio je otvoreno područje oko mjesta Žaborić. Gorjelo je 100 hektara trave, niskog raslinja i makije, a požar je lokaliziran u nedjelju nešto prije 21 sat. U gašenju su sudjelovala tri protupožarna zrakoplova AT te četiri kanadera i ukupno 34 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik i DVD-a Grebaštica, Perković, Bilice, Zablaće, Šibenik i Brodarica-Krapanj.

Požar koji je zahvatio 50 hektara raslinja na otvorenom prostoru Primošten-Rogoznica-Supjak lokaliziran je oko 19 sati, a u njegovom gašenju sudjelovala su dva kanadera te 23 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila iz DVD-a Primošten, Rogoznica i Marina iz Splitsko-dalmatinske županije.

Vatrogasci dežurali cijelu noć

Na lokaciji Vrsno-Vrpolje požarom je bilo zahvaćeno 35 hektara trave, niskog raslinja i makije. U gašenju su sudjelovala četiri protupožarna zrakoplova AT te ukupno 41 vatrogasac sa 13 vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik i DVD-a Grebaštica, Perković, Bilice i Brodarica-Krapanja. Dojava o požaru zaprimljena je iza 14 sati, a lokaliziran je u 22 sata.

Na opožarenim područjima djelatnici JVP-a Šibenik i lokalnih DVD-a proveli su noć u dežurstvu, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program